Eficiència energètica a les aules

Eficiència energètica a les aules

Els centres interessats en participar en la nova edició del programa educatiu Energia amb consciència de Fundación Repsol, encara estan a temps d’inscriure’s-hi. El termini finalitza el proper 29 d’octubre de 2018. Aquesta iniciativa sensibilitza a alumnes de 3r i 4t de secundària sobre com fer un ús més responsable dels recursos energètics.

 

Energia amb consciència és un programa educatiu de Fundación Repsol que porta als alumnes de 3r i 4t de l’ESO, diferents activitats pràctiques i educatives perquè, a través de la simulació d’una auditoria energètica del seu centre educatiu, descobreixin com poden ser més eficients en l’ús de l’energia.

En aquesta activitat, s’hi potencien habilitats de recerca, comunicació i treball en equip, i a més, els alumnes compten amb el suport de voluntaris Repsol, que van durant una jornada escolar a l’aula per realitzar diversos tallers i activitats pràctiques.

Fins al 29 d’octubre, els centres educatius podran inscriure’s per desenvolupar aquest programa educatiu a través del formulari a fundacionrepsol.com, on també es poden consultar les bases de participació d’Energia amb consciència.

Durant el programa, els alumnes hauran de desenvolupar una simulació d’auditoria energètica del seu centre, i proposar millores per ser més eficients. Els millors informes podran participar en el Campionat Energia amb consciència, que premia amb 7.000 i 3.000 euros als centres guanyadors, per posar en marxa les millores recollides en l’auditoria.

Fundación Repsol facilitarà tots els materials i la participació és 100% gratuïta. La convocatòria s’adreça a centres educatius de la Comunitat de Madrid; Regió de Murcia; Cantabria, província de A Coruña; província de Ciudad Real; província de Tarragona i província de Bizkaia.

Des del llançament d’aquest programa, ja hi han participat més de 4.000 alumnes de secundària pertanyents a centres educatius situats a Madrid i als entorns dels complexos industrials de Repsol i Petronor a A Coruña, Cartagena, Puertollano, Tarragona i Múskiz.

A més, més de 250 voluntaris Repsol han col·laborat en aquesta activitat, orientada a conscienciar els més joves per construir un futur més sostenible.

Veure vídeo

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.