Reus aplega totes les modalitats de jocs de bitlles de sis d’Europa

jocs de bitlles de sis

El proper cap de setmana Reus podrà veure en joc totes les modalitats de bitlles de sis d’Europa en el que serà la III Trobada Internacional de Bitlles de Sis i que es farà al Parc de Sant Jordi de divendres 12 d’octubre fins diumenge 14 d’octubre. En el marc de la trobada es durà a terme el I Campionat Internacional de Bitlles de Sis, que es farà a la plaça Anton Borrell aquest dissabte dia 13, a partir de les 9:00 h.

L’esdeveniment de cultura popular reunirà més de 70 participants que arribaran a Reus aquest divendres a les 17:00 h. La primera activitat prevista és una taula rodona amb el representants de grup i després una visita a la ciutat per a tothom.

A banda del Campionat Internacional de Bitlles de Sis, el mateix dissabte s’espera que un dels moments més populars tingui lloc a la tarda, a partir de les 17:00 h, quan es farà una mostra dels diferents jocs de bitlles que s’hauran reunit a la ciutat.

Aquesta és la III Trobada Internacional de Bitlles de Sis, després que les dues anteriors s’hagin fet a l’Hospitalet de l’Infant i a Aranda del Duero, l’any passat. Durant les activitats que es van dur a terme precisament a la II Trobada en va sortir el compromís de realitzar un nou encontre enguany a la capital del Baix Camp. L’organització va a càrrec de la Coordinadora Intercomarcal de Bitlles/Birles, amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat i de l’Ajuntament de Reus. La IV Trobada Internacional de Bitlles de Sis es farà l’any vinent a França.

La voluntat dels organitzadors és aconseguir que de les diferents trobades en sorgeixi una xarxa de col·laboració continuada d’àmbit europeu entre tots els amants dels jocs tradicionals que els preserven i els mantenen per a la memòria

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.