El 22è Sopar Solidari per Nicaragua, aquest divendres al Centre Cívic Migjorn

El 22è Sopar Solidari per Nicaragua, al Centre Cívic Migjorn

El 22è Sopar Solidari per Nicaragua té lloc aquest divendres 6 de març a partir de les 20:00h al Centre Cívic Migjorn, organitzant Associació Quinchos Universitaris de Nicaragua (AQUN), amb el suport de la Regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals.

En el transcurs del sopar, està previst que a les 20:15h es parli del projecte d’agermanament amb Nicaragua «Programa de beques per accedir a la Universitat» d’AQUN; i a les 20:45h tindrà lloc la xerrada-debat «Organitzacions econòmiques internacionals que generen pobresa», a càrrec d’Arcadi Oliveres (activista i economista).

A les 22.00h s’iniciarà el sopar amb productes típics de Nicaragua: arròs amb frijoles, “carne desmenuzada”, vi ecològic i de proximitat i postres de les nostres comarques.

Després del sopar: Actuació musical a càrrec del grup de músics cubans SON2. El preu és de 10 euros per adults, mentre que pels menors de 12 anys és gratuït.

L’esteveniment tindrà com activitats permanents un punt de venda de productes de comerç just i de llibres solidaris, d’economia i de Nicaragua.

Programa de beques per accedir a la universitat

El projecte s’ubica a l’escola Quincho Barrilete que està situada al barri popular de San Judas, a Managua. Es tracta d’un centre educatiu que escolaritza a nens i nenes i adolescents que són treballadors del carrer. Aquest es veuen obligats a treballar al carrer, a vendre qualsevol cosa per poder viure ell i les seves famílies. L’escola Quicho Barrilete l’inicià un grup juvenil cristià del mateix barri l’any 1980, recolzat pel Ministeri d’Educació del govern Sandinista. Actualment l’escola ofereix estudis de primària i secundària a un total de 900 nens i jo ves degut a l’alt nivell d’atur i injustícia social que pateix aquest país.

L’any 1995 sorgeix la iniciativa del projecte d’agermanament Catalunya-Nicaragua per a l’accés de joves del carrer a la Universitat entre l’escola Quincho Barrilete i Setem Catalunya. Des de l’any 2010 el projecte de beques s’ha assumit des de l’associació AQUN, formada per les famílies que recolzen els estudiants universitaris.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.