El Baix Camp estrena la primera Ruta Cicloturista centrada en l’Oli

En el marc de la promoció de la mobilitat lenta i l’ús quotidià i segur de la bicicleta, el Baix Camp estrena la primera Ruta Cicloturista centrada en l’Oli,  per mostrar com i on es conreen les oliveres de les que surt un tresor de la gastronomia de la regió: l’oli, en concret l’oli d’oliva verge extra d’arbequina reconegut per la Denominació d’Origen Protegida Siurana (www.dopsiurana.com).

L’itinerari circular de la ruta és de 49 km per camins entre hortes i camps d’avellaners, garrofers i oliveres. Els set municipis productors d’oli per on passa la ruta són: Reus, Riudoms, Vinyols i els Arcs, Montbrió del Camp, Vilanova d’Escornalbou, Mont-roig del Camp i Cambrils. En aquests pobles es poden visitar espais relacionats amb l’oli com cooperatives, molins, museus i centres d’interpretació.

La ruta inclou la visita a altres llocs d’interès com els edificis modernistes de Reus, la casa nadiua de Gaudí a Riudoms, el casc antic de Vinyols i els Arcs, els rellotges de sol de Montbrió del Camp, les torres de guaita de Vilanova d’Escornalbou al nucli de l’Arbocet, les cases senyorials de Vilanova d’Escornalbou, el Mas Miró de Mont-roig del Campo o alguna barraca de pedra seca de Mont-roig o la vila marinera de Cambrils, entre molts d’altres.

La creació de la ruta ha requerit la instal·lació de banderoles i plaques d’identificació del recorregut, amb un cost total d’11.526,49€ sufragat pels municipis inclosos a la ruta. També s’han editat 5.000 tríptics amb informació sobre la ruta, distribuïts entres les diferents entitats i ajuntaments participants en el projecte. Aquest material de difusió han anat a càrrec del Consell Comarcal del Baix Camp, amb una despesa de 869,75€.

La Ruta de l’Oli és una proposta de l’associació BICICAMP, que ha comptat amb el suport del Consell Comarcal del Baix Camp, coordinador del projecte, i del Consell Regulador de la DO Siurana. Trobareu més informació sobre la Ruta de l’Oli al tríptic adjunt

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.