Obertes les inscripcions d’hivern del Consorci per a la Normalització Lingüística

Reus 2020

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) obre novament període d’inscripció als cursos de català durant el mes de desembre, amb una oferta de centenars de cursos organitzats pels 22 centres de normalització lingüística distribuïts per tot el territori.

Després que el darrer període d’inscripcions, al setembre, els resultats posessin de manifest l’èxit creixent de l’estratègia del Consorci, tot fa pensar que les dades continuaran a l’alça, atesa la demanda creixent de cursos adreçats especialment a persones que tenen pocs o cap coneixement de la llengua catalana.

Una estratègia que prioritza l’acolliment lingüístic
Un dels objectius del CPNL és facilitar a la població adulta l’accés al coneixement i l’ús del català, sempre amb la voluntat d’incorporar nous parlants en tots els àmbits de la societat i alhora promoure la cohesió social.

En aquest sentit, l’acolliment lingüístic esdevé una eina prioritària per atendre les persones d’origen estranger, que actualment representen el 72 % del total dels alumnes del Consorci.

Més enllà de les aules
Amb la finalitat de practicar la llengua en les situacions comunicatives bàsiques, el Consorci promou activitats dins i fora de l’aula.

Durant el 2018 es van arribar a fer 6.500 pràctiques lingüístiques amb els alumnes de Bàsic 3 en establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua.

Aquestes activitats també permeten que els alumnes coneguin la xarxa comercial del seu entorn i s’hi puguin relacionar amb normalitat.

Tots els nivells acreditats i cursos especialitzats
També s’ofereixen cursos de nivells més avançats, perquè els alumnes puguin seguir l’itinerari amb tots els nivells que acrediten els coneixements de la llengua, amb el certificat corresponent equivalent al Marc europeu comú de referència.

Per adaptar-se al màxim a les necessitats dels alumnes, els cursos es poden fer en les modalitats presencial, semipresencial o en línia.

30 anys al servei de la gent
Coincidint amb aquest període d’inscripcions, el Consorci per a la Normalització Lingüística celebra els 30 anys de vida, amb més d’1.900.000 persones que han passat pels 83.565 cursos organitzats arreu del territori.

També ha format 137.000 parelles lingüístiques del programa Voluntariat per la llengua i ha participat en l’extensió territorial de programes com Català i Empresa. Ja estàs al dia? o l’I tu, jugues en català?, sempre treballant en xarxa al territori, amb la col·laboració de més de 880 entitats i 4.170 establiments comercials adherits.

L’acció del Consorci és un model d’èxit creixent, que el 2018 va comptar amb més de 3.700 cursos i més de 80.000 inscripcions per tot Catalunya. Dades que el primer semestre del 2019 ja han millorat significativament.

Consorci per a la Normalització Lingüística
El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) és una administració pública creada el 1989 per la Generalitat de Catalunya, 19 ajuntaments i la Diputació de Girona. Actualment està format per 136 administracions públiques i disposa d’una xarxa territorial de 22 centres de normalització lingüística (CNL) i més de 140 punts de servei.

El CPNL està adscrit a l’Administració de la Generalitat de Catalunya, la participació de la qual és majoritària, i per tant, resta subjecte al seu règim pressupostari i de control.

L’objectiu central del CPNL és facilitar a la població adulta l’accés al coneixement del català i afavorir-ne l’ús. El treball en xarxa, la complicitat i el compromís dels diferents ens que en formen part, així com també d’institucions privades, fan del CPNL un agent clau per a la vertebració i la cohesió social del país.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.