“El banquet gegant” d’Antoni Miralda que es va fer a Reus l’any 1998 inspira un documental

Durant aquests dies de desembre i gener s’han iniciat una sèrie d’entrevistes i enregistraments en diverses localitzacions de la ciutat de Reus dirigides a donar forma al documental “El Banquet gegant”, d’Antoni Miralda, un acte performatiu que va tenir lloc a Reus l’any 1998.

El documental, dirigit per Àlvar Calvet i que edita La ferida Edicions (Gerard Gil i David Fernández), pretén donar visibilitat i testimoniatge al que va passar el 27 de juny de 1998 a la plaça Llibertat: un banquet gegantí per als gegants de la ciutat en el que hi van participar gran part de les institucions, comparses, entitats i associacions del moment.

El banquet dirigit per Antoni Miralda va ser executat per una sèrie d’artistes que havien realitzat prèviament – desembre de 1997 – un curs organitzat per la QUAM amb el suport de l’Institut Municipal d’Acció Cultural de l’Ajuntament de Reus. La documentació videogràfica recollida durant aquell moment prendrà definitivament forma amb el contrast de les noves aportacions i de les intervencions d’una part de les persones que en van ser artífex o que hi van participar.

Passats 22 anys i mirant enrere, es pretén entendre la magnitud del que va succeir i la seva significació, ja que en aquella proposta hi confluïen molts elements en un gest contemporani que es dirigia d’una forma totalment transversal a tota la població reusenca tot parlant de tolerància, d’integració, de respecte a les minories, etc.

L’enregistrament compta amb el suport de la regidoria de Cultura a través de l’Institut Municipal Reus Cultura. Per a més informació es pot consultar la web de Museus de Reus

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.