El camp del Reus Deportiu

Centre de la Imatge Mas Iglésias Reus/Publicitat - Agència EKO / Autor desconegut / Núm. Reg. 5111

Memòria fotogràfica

Aquesta fotografia mostra una vista parcial del camp del Reus Deportiu que, situat al carrer de Gaudí, es va començar a construir el 1927. L’any següent es va inaugurar la primera pista d’atletisme amb terra de cendra de Catalunya i l’equipament es va seguir ampliant fins al 1935, quan s’acabà de construir un frontó.
Les instal·lacions es van utilitzar fins al 1978, quan es va inaugurar el Camp Nou de la carretera d’Alcolea. Municipalitzat des de l’any 1994, hi va jugar el Reus Deportiu fi ns a la seva desaparició. Actualment és el terreny de joc utilitzat per diversos equips locals.
De fet, tot i que la fotografia no està datada, la presència de les tanques publicitàries i els anuncis –tots en castellà– que s’hi poden llegir, ens situen pels volts dels anys seixanta, quan el camp encara estava en ple rendiment. L’any 1961 s’hi va construir una tribuna amb una capacitat per a mil espectadors. En darrer terme, s’aprecia un bloc de pisos i un dels xalets que hi havia al carrer de Frederic Soler.

Imatge captada per Xavi Jurio de La Guia

Àlex Cervelló Salvadó

Tècnic del CIMIR

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.