El Castell de Miravet acull el festival Eufònic

El festival Eufònic presenta enguany, al Castell de Miravet, dues propostes potents, poètiques i intenses, amb la doble actuació de l’artista Ulla Straus i el duet Ölivia Musyc. L’actuació serà a l’interior de l’església del castell templer de Miravet el diumenge 21 d’agost a partir de les 7 de la tarda. Un concert organitzat per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural i Eufònic, el festival d’arts sonores, visuals i digital-performatives de les Terres de l’Ebre. L’entrada és gratuïta, però cal registrar-se prèviament a l’espai web d’Eufònic.

La primera actuació serà la d’Ulla Straus, una de les més notables compositores de música electrònica d’ambient a l’escena musical actual. Originària  de Philadelphia, Straus presenta a Eufònic el seu darrer treball discogràfic, “Limitless Frame”. Un disc amb un fresc sonor de música electrònica i esquitxos de guitarra. El concert continuarà amb l’actuació d’Ölivia Musyc, un duet format per veu, violí i piano on els cants tel·lúrics, les sonoritats misterioses i el folklore es combinen en una proposta musical i literària al voltant de la pèrdua i del dol.

La vetllada, a la imponent fortalesa de Miravet, té l’objectiu d’apropar l’activitat cultural a la ciutadania i oferir una manera complementària de gaudir del patrimoni monumental. Eufònic aposta, també, per destacar la singularitat dels paisatges de les Terres de l’Ebre a través de la creativitat, la tecnologia i la contemporaneïtat.

Aquesta onzena edició d’Eufònic se celebrarà del 25 al 28 d’agost, amb un cap de setmana previ amb activitats especials, omplint de nou diversos espais de les Terres de l’Ebre: La Ràpita, Amposta, Tortosa, Ulldecona, Roquetes i Miravet, amb propostes avantguardistes d’arts sonores, visuals i digital-performatives.

El Castell de Miravet, la gran fortalesa dels templers catalans

El castell de Miravet s’alça imponent sobre un turó de vuitanta metres d’alçada que domina el riu Ebre i les terres del seu voltant. Aquesta estratègica ubicació ha contribuït al fet que l’indret fos ocupat per l’home des de la prehistòria i ha donat al castell un destacat protagonisme històric.

Els orígens del castell actual es remunten al segle XII, quan, en el context de la conquesta cristiana, el comte Ramon Berenguer IV conquereix, l’any 1153, la fortalesa als andalusins i en fa donació a l’orde del Temple. Sobre les restes de l’antiga fortalesa andalusina, els templers de Miravet van reconstruir el castell seguint les tendències de construcció militar importades de Terra Santa i el van convertir en el centre de la comanda de Miravet i seu de la província templera de Catalunya i Aragó.

L’abolició de l’orde del Temple, a principis del segle XIV, va posar fi a aquesta etapa d’esplendor i el castell va passar a mans de l’orde de l’Hospital de Sant Joan de Jerusalem. Posteriorment, el castell va ser remodelat, però va mantenir l’estructura que l’ha convertit en un dels exemples més notables d’arquitectura militar templera d’Europa.

Reserva prèvia entrades:

https://entradium.com/ca/events/ulla-straus-olivia-musyk

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.