El Cementiri de Reus finalista del concurs que premia els millors cementiris de l’Estat

El Cementiri General de Reus, gestionat pels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, opta a tres dels guardons que convoca la prestigiosa revista Adiós per reconèixer i premiar els millors recintes funeraris de l’Estat, així com les activitats de divulgació i difusió que s’hi realitzen.

En concret, en aquesta edició les categories en les quals el Cementiri General de Reus ha estat escollit són:

  1. Millor Cementiri.
  2. Millor monument, pel nou Mausoleu del General Prim.
  3. Millor activitat de portes obertes, pel concert Música per al Retrobament que enguany arriba a la seva setena edició.

Cal destacar que aquests premis de la revista Adiós -que enguany i per aquestes categories seran determinats per un jurat d’experts- esdevenen un referent en la temàtica dedicada a difondre la cultura funerària amb el que periòdicament es reconeix la tasca realitzada en projectes de rehabilitació, educació i sensibilització que porten a terme els ajuntaments i els organismes que gestionen els cementiris.

Amb aquesta iniciativa, la publicació destaca l’interès històric, social, medi ambiental, artístic i patrimonial d’aquests equipaments funeraris, així com la intención de “reivindicar-los com a llocs plens de vida i de record de les persones que hi reposen”. Un altre de les finalitats dels premis és la de “concienciar a la ciutadania de l’important patrimoni que s’hi conserva i que cal potenciar el seu coneixement”.

Cal recordar també que des de fa anys, els Serveis Funeraris Reus i Baix Camp porten terme tot un seguit d’activitats que, sota el lema, un Patrimoni Viu, vol fer especial incidència en la riquesa històrica, artística i cultural del Cementiri General de Reus, que tot just l’any passat commemorava els seus 150 anys d’història.

A més de la tasca que s’hi realitza dia a dia, s’hi realitzen diverses activitats en aquesta línia com ara la creació d’un nou espai per a poder celebrar cerimònies (on abans hi havia ubicat el Mausoleu del General Prim); una sala d’exposicions (actualment ocupada per l’exposició La Mort Viscuda); les visites nocturnes que es fan per Tots Sants o la celebració dels Concerts per al Retrobament.

2.6/5 - (10 votes)

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.