El Centre de Lectura es virtualitza

CENTRE LECTURA REUS

Des del mes de novembre, les activitats del Centre de Lectura de Reus es poden seguir també a través del canal Youtube de l’entitat. L’objectiu és clar: mantenir el doble format presencial i virtual dels actes per defugir adversitats (com l’actual pandèmia de la covid-19), per guanyar més públic i per acostar l’activitat a tothom.

De manera paradoxal, han estat totes les dificultats, restriccions i limitacions imposades per la pandèmia el detonador perquè el Centre de Lectura hagi fet aquest pas, que feia temps meditava. Durant el llarg confinament de tres mesos, vam considerar la necessitat de seguir oferint serveis i activitats a través de la nostra web i les xarxes socials, l’única via que teníem en aquell moment de comunicar-nos amb els nostres socis i usuaris. Aquella experiència, del tot profitosa i que vam realitzar amb els mitjans de què disposàvem, ens va portar al convenciment que era inajornable que les activitats dels ateneus com el nostre calia oferir-les en el doble format presencial i virtual. Una inversió econòmica ens ha permès adquirir l’equip tècnic necessari per fer-ho i, des del novembre, un mes en què a les entitats culturals se’ls va prohibir la convocatòria d’actes presencials, així ho estem fent. Un ateneu vuitcentista s’ha integrat de ple al segle XXI.

No podem renunciar a convocar actes presencials, ja que el foment de la sociabilitat és inherent al nostre ideari, però sí que els hem d’oferir també en línia. Això ens permetrà arribar a més persones d’arreu. Confiem que nous públics, com els joves, que no tenen el costum d’assistir presencialment al nostre ateneu, trobin en la nostra oferta virtual un atractiu per apropar-se’ns. Evidentment, també podrem arribar a persones i col·lectius que, per edat, malaltia, discapacitats o mobilitat reduïda, podran accedir a la cultura sense moure’s de casa.

El Centre de Lectura és una entitat privada amb vocació de servei públic. Per això no tanca mai les portes al públic en general que s’interessa per lesnostres activitats. Amb l’ateneu virtual, ja no hi haurà portes que valguin.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.