El Centre de Normalització Lingüística començarà les inscripcions als cursos de català el 7 de setembre

El Centre de Normalització Lingüística començarà les inscripcions als cursos de català el 7 de setembre

El període de matriculació als cursos del Centre de Normalització Lingüística és del 7 al 10 de setembre per a antics alumnes i
del 14 al 25 de setembre per al públic en general

El Centre de Normalització Lingüística ja té a punt l’oferta de cursos de català per al primer trimestre del curs 2020-2021. Tots els nivells es podran fer en línia. En el cas del Servei Local de Català de Reus, del 7 al 10 de setembre s’atendran les persones que han fet un curs al Consorci l’any passat i que volen continuar el procés d’aprenentatge, i del 14 al 24 de setembre, les inscripcions seran per al públic en general. Al Servei Local de Català de Cambrils, en canvi, l’antic alumnat s’atendrà els dies 9 i 10 de setembre, després de la festa local, i el nou del 14 al 25 de setembre.

Els cursos del Consorci per a la Normalització Lingüística enguany venen marcats per les mesures de seguretat i prevenció causades per la pandèmia Covid-19. Una novetat que s’incorpora aquest setembre són les preinscripcions en línia, que permetran agilitar els tràmits i evitaran desplaçaments innecessaris.

També pel mateix motiu, els cursos de nivell inicial i bàsic seran els que es podran fer presencialment o bé en línia, i en canvi la resta de nivells es faran en línia, mitjançant plataformes virtuals d’aprenentatge i treball compartit en l’entorn del Teams o el Moodle o bé amb l’Aula mestra del Parla.Cat per als cursos de suficiència.


Compromís social

Com a resposta a la crisi econòmica generada per la pandèmia, el Consorci ofereix els cursos bàsics totalment gratuïts i abarateix la resta de matrícules, sobretot les dels cursos elementals, que es rebaixen un 34 %. Aquesta mesura facilita l’aprenentatge del català a les persones afectades econòmicament i laboralment per la crisi i optar a l’oportunitat laboral que pot suposar parlar i entendre català a l’hora de buscar feina o millorar professionalment.

Una mesura possible gràcies al fet que la diferència de les tarifes l’assumeix la Conselleria de Cultura per mitjà de la Direcció General de Política Lingüística. D’aquesta manera, el Consorci continua fent una aposta inqüestionable per l’acolliment lingüístic i reforça les facilitats per a l’aprenentatge a les persones amb més dificultats comunicatives en català.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.