El Círcol acull la conferència ‘Gabriel Ferrater, la llegenda’

El metge dramaturg i assagista, Ramon Gomis, acompanyat de  la Filòloga Fina Masdéu, ha presentat la conferència «Gabriel Ferrater, la llegenda».

Inclosa al recull d’activitats organitzades per El Círcol com a commemoració de l’Any Ferrater, la conferència ha estat l’acte principal dels programats enguany en record del poeta i intel·lectual reusenc. 

La vetllada ha començat amb una introducció de Fina Masdéu on la filòloga ha demanat:  «cal que Gabriel Ferrater sigui recordat pels reusencs més enllà de l’any del seu centenari”

Per a Ramon Gomis, Ferrater, « la família Ferraté fou llegenda per a Reus. Gabriel Ferrater és llegenda arreu”.

Entre els actes de l’Any Ferrater que celebra El Círcol, s’inclouen la presentació del llibre de Jordi Amat «Vèncer la por», la ruta literària «In memoriam. El cor recorda», organitzada per l’Ajuntament de Reus que, mensualment, acaba el seu recorregut als salons de l’entitat, i la sessió especial que s’oferirà com a cloenda del cicle juntament amb Biblioteques de Reus el dimarts, 8 de novembre «Gabriel Ferrater i les fases de l’amor» amb Marina Mallafré.

El Círcol, s’ha bolcat en Gabriel Ferrater no només per la seva alçada intel·lectual i literària i la seva ciutadania reusenca sinó també,  pel seu vincle amb l’entitat la qual va sovintejar en la seva joventut. Amb aquest cicle, El Círcol ha volgut també retre homenatge a la família Ferraté, assídua a les seves tertúlies, i vetllades i, en especial, a qui fou el 16è president de l’entitat a la qual, en un moment delicat de la seva trajectòria, va salvar d’un possible tancament, el Sr. Gabriel Ferraté i Gili.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.