Marató de Sang, els dies 26 i 27 d’octubre a Cal Massó

El dimecres dia 26 d’octubre es posarà en marxa el marcador de donacions amb l’objectiu de sumar 550 donacions de sang i una cinquantena de plasma. Aquesta col·lecta ha de permetre augmentar les reserves de sang, que s’han reduït durant els últims dies i que situen per sota les 4.000 bosses.

El Centre d’Art Cal Massó serà l’espai que acollirà la Marató de Donants de Sang de Reus els propers dimecres dia 26 d’octubre i el dijous 27 d’octubre. Per donar sang cal reservar cita a donarsang.gencat.cat/msangreus

Setembre ha estat un dels mesos amb menys donació. En canvi, l’activitat als hospitals s’ha mantingut estable, de manera que les reserves han anat baixant. Ara cal remuntar-les abans del pont de l’1 de novembre.

Busquem donants nous
El repte és animar a tothom a donar sang. Aquests anys de pandèmia ha estat molt difícil aconseguir que noves persones comencessin a donar sang per primera vegada. El tancament d’universitats, d’escoles, el teletreball a les empreses i el fet que no hem pogut organitzar jornades festives al voltant de la donació, ha fet que menys persones hagin vingut a donar sang per primera vegada.

Si en un any normal, més de 3.000 persones comencen a donar sang, el 2020 i 2021 han estat poc més de la meitat.

Reus amb la donació
La Marató de Donants de Sang a Reus és possible gràcies a la implicació de l’Ajuntament de Reus i l’Associació de donants de sang del Baix Camp.

A més, enguany, l’artista reusenca Fina Veciana, hi presentarà el seu últim projecte “Batecs”, relacionat amb les estacions de l’any. També, hi haurà una trentena d’obres de tècnica mixta sobre cartronet repartides per l’espai.

Qui pot donar sang?
De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut sempre que:

•        Tingui entre 18 i 70 anys

•        Pesi 50 quilos o més

•        En cas de ser dona, que no estigui embarassada

Les persones que mai hagin donat sang i tinguin dubte de si poden donar-ne, tenen l’opció d’escriure al WhatsApp del Banc de Sang 677 07 17 56, a les xarxes socials @donarsang o bé a atencioaldonant@bst.cat. També poden trucar al 93 557 35 66.

A més, qui hagi anat a l’estranger pot consultar prèviament el web www.donarsang.gencat.cat/viatges per comprovar si hi ha algun impediment per donar sang o plasma.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.