El Círcol acull la presentació del llibre ‘Retorn a Fukushima’

Salvador Balcells ha presentat avui a El Círcol “Retorn a Fukushima”. L’obra, escrita a quatre mans, és un retrat completíssim dels paisatges,

formes de vida, costums, tradicions i, també, contradiccions japoneses, amb una trama d’intriga envoltada per la geografia del desastre en forma de terratrèmol, tsunami i catàstrofe nuclear.

Salvador Balcells ha explicat que la idea original de la novel·la i la primera redacció havien estat obra de la seva companya Maite Alay, gran viatgera i llicenciada i màster en estudis japonesos i d’Àsia Oriental. Com explica Salvador Balcells, “Dissortadament, la Maite ens va deixar a principis d’any per culpa d’una cruel malaltia, quan el llibre era a punt de sortir”. En paraules del coautor, ambdós  “Havien intentat que el to de la novel·la s’acostés al que és propi de bona part de la literatura japonesa” La japonesa, és una literatura en la qual predominen llums i ombres, realisme màgic, fantasmes, nostàlgia, culte als morts i una sorprenent barreja de tradició i modernitat.

Salvador Balcells ha estat acompanyat durant la presentació pel periodista i escriptor Xavier Garcia.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.