Preinscripció de les escoles de música de Reus, Tarragona i Tortosa

Les escoles de música de la Diputació a Reus, Tarragona i Tortosa obren el dimecres 12 d’abril el període de preinscripcions per al proper curs 2023/2024. Els tràmits s’hauran de realitzar telemàticament a les webs dels centres abans de l’11 de maig. També es podran efectuar presencialment, demanant cita prèvia a cada centre.

Els tres centres d’ensenyament musical de la Diputació ofereixen una formació musical pensada per gaudir de la música de forma individual i en grup des de la pràctica vivencial i també amb el reforç teòric. Els estudis que s’imparteixen en el marc de l’escola s’adrecen a infants a partir de 5 anys i permeten entrar en contacte amb la música des de ben petits  amb un aprenentatge molt pràctic. Un cop finalitzat el nivell elemental, l’alumnat té l’opció de continuar amb els estudis professionals de música al mateix centre on s’ha iniciat.

La novetat del curs vinent és l’adaptació dels ensenyaments de les escoles de música als nous reptes organitzatius i educatius marcats pel Departament d’Educació de la Generalitat, amb l’establiment de les competències a assolir similars a l’escola reglada, així com la potenciació de metodologies variades que afavoreixin la diversitat d’instruments i d’estils musicals.

Les preinscripcions, que s’obren dimecres 12 d’abril, són per a l’oferta d’escola per al proper curs 23/24, amb places per als programes d’Iniciació, Música 1, 2, 3, 4, 5 i 6 així com per a l’aula Suzuki i altres programes, com el de Cant, el d’Instrument i Tallers. Caldrà consultar amb els centres la disponibilitat de places dels diferents cursos.

Itinerari de Música Moderna

L’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Reus ofereix, a més de la formació musical clàssica, un itinerari de música moderna amb els instruments de baix elèctric, guitarra elèctrica i bateria moderna, a més de la possibilitat de formar part d’agrupacions musicals de l’àmbit modern i jazzístic com la Big Band del centre.

Opció de continuar amb els estudis de Grau Professional

L’alumnat de les escoles de música de la Diputació entra en contacte amb la música, inicia la seva formació instrumental i es prepara per accedir als estudis professionals dels conservatoris, amb titulació oficial. Un dels avantatges d’iniciar els estudis de música a les escoles de la Diputació és que, un cop finalitza el nivell elemental, l’alumnat té l’opció de continuar amb els estudis professionals al mateix centre on han començat, després de superar la prova d’accés que regula el Departament d’Educació de la Generalitat per accedir als ensenyaments de Grau Professional. Els tres centres de la Diputació ofereixen el Grau professional.

Trobareu més informació sobre els centres d’ensenyament musical, les preinscripcions i la formació que s’hi imparteix a les webs de cada centre (dipta.cat/cmtarragonadipta.cat/cmreus i dipta.cat/cmtortosa) i  també a www.dipta.cat/estudiarmusica.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.