El conseller d’Educació, Josep Bargalló, visita Tarragona i Vallmoll

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, visita Tarragona i Vallmoll

A Tarragona, ha parlat amb l’alcalde Pau Ricomà sobre les obres d’ampliació de l’Institut Escola L’Arrabassada i a Vallmoll ha visitat els terrenys on es construirà l’Escola Mare de Déu del Roser

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha visitat aquest matí els municipis de Tarragona i Vallmoll, acompanyat del director dels Serveis Territorials d’Educació a Tarragona, Jean-Marc Segarra. Primer ha visitat l’Ajuntament de Tarragona, on ha estat rebut pel seu alcalde, Pau Ricomà, amb qui ha mantingut una reunió de treball per repassar diverses qüestions que afecten el municipi. Tal com ha explicat el conseller en declaracions als mitjans de comunicació, el primer punt que s’ha tractat és l’obertura dels centres a la ciutat de cara a l’inici de curs i ha assegurat que “podrem obrir totes les escoles amb plena i absoluta seguretat”. Ha afegit que es farà “amb presencialitat, amb unes condicions en què podrem garantir els espais necessaris, i també amb les mesures d’higiene i prevenció de seguretat garantides”.

Bargalló també ha explicat que durant la trobada s’ha fet una anàlisis general de l’estat de preinscripcions i matrícules dels ensenyaments obligatoris i postobligatoris a la ciutat i que, finalment, s’ha parlat sobre les obres d’ampliació de l’Institut Escola L’Arrabassada, que va aprovar la setmana passada el Govern. En aquest sentit, ha exposat que “un institut escola a l’Arrabassada serà un pol comunitari molt important en aquella zona de la ciutat, que serà educatiu però que també serà comunitari, social i cultural”. També ha dit que “fins ara quan havia hagut una crisi econòmica la resposta havia sigut una retallada en educació. Ara, per primera vegada, la resposta del Departament ha estat més inversió en professorat, en construcció, en el Pla d’educació digital i en el Pla de millora d’oportunitats educatives”.

Visita a Vallmoll

Després, el titular d’Educació s’ha traslladat al Centre Cultural de Vallmoll, on ha signat un conveni amb l’alcalde del municipi, Josep Lluís Cusidó, en relació a la construcció de la nova escola l’Escola Mare de Déu del Roser. Josep Bargalló ha destacat que “el sistema de construcció que es farà servir és un sistema ràpid, bo i eficient, que és una construcció moderna que ja hem fet servir en altres llocs del país i el resultat és excel·lent, i que és també més funcional i més sostenible a nivell energètic”.

Un cop acabat l’acte de signatura, la comitiva ha visitat els terrenys on s’ubicarà el nou edifici del centre educatiu. De fet, va ser el 29 juny de 2018, en la primera visita del conseller Bargalló a Vallmoll, quan es va comprometre amb l’Ajuntament per a la construcció d’una nova escola al municipi.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.