El curs 18-19 arrenca més esportiu que mai

El Consell Esportiu del Baix Camp organitza novament cursets d’iniciació de nombroses modalitats esportives i competicions per a escolars i adults

El nou curs escolar 18-19 s’encetarà ben aviat i l’esport novament tornarà a ser protagonista entre els nens i nenes dels centres educatius de la zona, ja que el Consell Esportiu del Baix Camp (CEBC) tornarà a oferir la possibilitat de gaudir d’un ventall ben ampli d’esports, sigui iniciant-se o ja participant en els Jocs Esportius Escolars de Catalunya (JEEC). A més a més, també el futbol per a veterans; els programes de natació i excursionisme; les trobades de Primària i Secundària d’alumnes, mestres i professors; la Olimpíada Escolar; o els cursos de formació perfilen una agenda àmplia on l’activitat esportiva competitiva i de lleure estarà ben representada.

Amb l’arribada de setembre ja escalfa motors una nova edició dels JEEC, la competició d’esports per excel•lència dels qui s’inicien en qualsevol activitat esportiva o en van perfeccionant-les. Fins al mes de juny de l’any vinent, cadascuna de les 20 modalitats esportives iniciarà la seva activitat amb les lligues i fases comarcals, quedant per a la part final de la temporada les fases territorials i finalment les nacionals.

Les competicions dels JEEC van dirigides a totes les persones nascudes entre els anys 2001 i 2013, siguin de clubs, AMPA’s de centres d’ensenyament o esportistes individuals, segons cada disciplina. Així, els interessats podran competir en un ampli ventall d’esports: atletisme, bàdminton, bitlles, BTT + duatló, cros, escacs, hip-hop, judo, karate, natació, pàdel, patinatge, ritmes i balls, gimnàstica rítmica, taekwondo, tennis, tennis taula, futbol sala, futbol 7, bàsquet, handbol i voleibol.

Tots els interessats hauran de formalitzar la seva inscripció en la seu del seu Consell Esportiu – en el cas del Baix Camp, a la seu del CEBC, a la Plaça de la Patacada-, on obtindran la llicència i l’assegurança esportiva per poder participar d’una forma segura i reglada, tenint en compte que cada esport duu el seu propi calendari de competició.

La passada temporada, la 2017-18, en total van prendre-hi part 9.645 esportistes procedents de la comarca del Baix Camp, confirmant-se una progressió en la participació en els darrers anys, fet que demostra una bona salut de l’esport escolar i de formació.

I per ajudar a les escoles i centres d’ensenyament a promoure i impulsar aquestes activitats esportives, el CEBC també posa novament a disposició de les AMPA’s un servei de monitoratge titulat que s’encarrega de realitzar aquesta tasca.

També compten amb una molt bona acollida els programes de Natació a la comarca –que permet iniciar-se i anar millorant el nivell de domini dins l’aigua- i el Baix Camp i tu a peu –amb un sèrie de sortides i excursions per qualsevol indret de les muntanyes de la Serra del Montsant, Llaberia o Prades, així com d’altres punts de Catalunya, l’Aragó o la Comunitat Valenciana-.

Igualment, les Trobades Esportives de Primària i Secundària en horari lectiu, tant d’alumnes com de professors i mestres, estan ja plenament consolidades i avalades per una participació destacada que cada temporada va incrementant-se.

I una darrera competició que també s’inicia a l’octubre, igualment contrastada i amb una destacada participació, és la Lliga de Futbol de Veterans, amb equips de diverses comarques i repartits en dues categories.

El catàleg de competicions que posa en marxa el CEBC durant aquest curs 18-19, finalment, tornarà a comptar en els propers mesos amb la Olimpíada Escolar –arribarà entre el 8 i el 31 de març del proper any-, el curs de formació CIATE (Cursos d’Iniciació a Tècnics d’Esport) o els Casals d’Estiu quan torni a arribar la cloenda de l’any escolar que ara s’encetarà.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.