El dilluns 5 de novembre començaran les III Jornades d’història a l’Hospitalet de l’Infant

Constaran de quatre conferències, sobre “Història i política en la Catalunya Contemporània”

El Campus Extens de la URV de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant inaugurarà oficialment el curs 2018-19 el proper dilluns 30 d’octubre, amb l’inici de les III Jornades d’història, que en aquesta edició duen per títol “Història i política en la Catalunya contemporània”.

Sobre aquesta matèria tractaran les quatre conferències programades en el marc d’aquestes Jornades, que s’impartiran els dilluns del mes de novembre a la Sala Bonet Castellana del Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant, a les 19.30h. Les ha organitzades el Campus Extens de la URV de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, amb el suport de la Regidoria de Cultura i Patrimoni, sota la coordinació de Neus Baena Gallardo, llicenciada en Història per la URV i Màster en Societats Històriques i Formes Polítiques a Europa.

La primera, prevista per al dilluns 5 de novembre, es titula «De les protestes de fàbrica a l’ocupació dels carrers. L’antifranquisme de masses a Tarragona» i anirà a càrrec de Cristian Ferrer González, doctor en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i investigador al Centre d’Estudis sobre Dictadures i Democràcies (CEDID-UAB).

Prèviament, inauguraran el curs 2018-2019 del Campus Extens de la URV al municipi, la vicerectora de Relacions Institucionals, Cultura i Compromís Socials de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona (URV), Cori Camps Llauradó; l’alcalde, Alfons Garcia; i la regidora de Cultura i Patrimoni, Núria Ortiz.

Per al dilluns 12 de novembre està prevista la segona conferència: «Pensament i acció del moviment feminista a Catalunya durant la Transició», que donarà Meritxell Ferré Baldrich, doctora en Història per la URV.

«Félix Carrasquer Launed. 1905-1993. Vida d’un militant llibertari, entre el sindicalisme i la pedagogia» és el títol de la tercera conferència, del dilluns 19 de novembre, que anirà a càrrec de Gianni Sarno, llicenciat en Història per la Universitat de Pisa (Itàlia) i Màster en Societats Històriques i Formes Polítiques a Europa.

De la quarta i darrera conferència de les jornades se n’ocuparà la coordinadora de les Jornades, Neus Baena Gallardo. Ella parlarà sobre «Religió i política durant la dictadura franquista. Del nacionalcatolicisme a les parròquies obreres», el dilluns 26 de novembre.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.