El documental ‘Perseguint el Granuja’ es projecta a l’Hospitalet de l’Infant

“Perseguint el Granuja” relata la sorprenent història dos avions desapareguts en guerres diferents, però en un mateix i darrer escenari, el litoral tarragoní, amb el testimoni inesperat del mític reporter de guerra Robert Capa, en el context dels devastadors bombardejos infringits per la Legió Cóndor de l’Alemanya nazi. Uns successos reconstruïts pels historiadors a partir d’arxius documentals, fílmics i fotogràfics; de testimonis directes dels fets i de l’exploració submarina, amb Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i Tarragona com a epicentre de la història.

Guió i realització: Josep Maria Castellví
Amb el suport de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant; l’Arxiu del Port de Tarragona i de SONARS (Asociación Española de Arqueología Submarina).

Josep María Castellví és un documentalista submarí, especialitzat en Història Naval contemporània. Ha participat en nombroses intervencions arqueològiques subaquàtiqeus i ha publicat diversos llibres temàtics. És instructor de busseig i bussejador tècnic. Des de 1998, ha conduït, en el mar de l’Ebre, un ampli projecte de localització, documentació, exploració i identificació dels naufragis ocorreguts durant les dues guerres mundials, alguns a gran profunditat. Durant 14 anys, va participar com a operador de càmera submarí del programa de TVE “Al filo de lo imposible”. Ha obtingut 22 guardons internacionals en certàmens de cinema documental.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.