El Gaudí Centre amplia la seva oferta amb el nou espai “El Park Güell de Gaudí”

El Gaudí Centre ha obert ja el nou espai “El Park Güell de Gaudí” en el qual es pot veure la nova maqueta interactiva del Park Güell  que es convertirà en la principal novetat d’aquest any 2019.

Amb aquesta millora, l’Agència Reus Promoció continua treballant en la qualitat de la visita al Gaudí Centre, actualitzant els continguts expositius, amb l’objectiu de presentar nous atractius que enriqueixin l’experiència de la visita i mantinguin la capacitat d’atracció turística de l’equipament ja sigui per les persones de l’entorn més proper com per a totes les que venen de fora.

El nou espai «El Park Güell de Gaudí»

Després de quasi 12 anys de la inauguració del Gaudí Centre, aquesta intervenció vol procedir a la renovació d’una part del contingut expositiu de la segona planta, concretament l’àmbit dedicat a les principals obres del geni, en un espai dedicat a explicar el Park Güell.

Aquest nou espai segueix la línia de la resta del discurs museogràfic del centre, en el que es vol posar en valor les tècniques arquitectòniques que utilitzava Gaudí en els seus projectes.

Els objectius que es pretenen amb aquesta intervenció són:

  • Incrementar la informació sobre el Park Güell: concretament els conceptes de sostenibilitat, pensament i arquitectura
  • Millorar la didàctica de l’actual espai expositiu amb d’utilització de les últimes tecnologies en presentació de muntatges expositius
  • Mantenir la capacitat d’atracció general del Gaudí Centre

Descripció del nou espai:

1- Maqueta interactiva: que inclou el muntatge de la «Sala Hipòstila» del Park Güell en metacrilat òpal sobre un mòdul que descansa damunt l’orografia real del terreny, complementada amb una pantalla de projecció audiovisual transparent on es podran visionar el continguts

2- Aplicació audiovisual: els visitants podran escollir entre tres micro clips audiovisuals que es dispararan des d’un monitor tàctil a la pantalla transparent, activant els efectes visuals de dos projectors sobre la pantalla situada a la maqueta. Els 3 continguts temàtics que es podran consultar són els següents:

  • «Sostenibilitat». Es podrà visionar els sistema ideat per Gaudí per la recollida, emmagatzematge i distribució de l’aigua de la pluja per la seva posterior utilització
  • «Arquitectura». Es mostraran sobre la maqueta els elements arquitectònics més singulars ideats per Gaudí en el projecte de construcció del parc
  • «Pensament». Es desplegarà als usuaris els principals elements que formen part de la iconografia gaudiniana

El sistema de l’aplicació audiovisual que s’ha utilitzat permet disposar d’un gestor de continguts que possibilita la modificació i renovació dels continguts de forma senzilla.

Empresa i pressupost

L’empresa adjudicatària d’aquest projecte és DIGIT «Enginyeria de sistemes audiovisuals» amb la col·laboració de l’empresa INTERVENTO «Museografia, il·luminació i audiovisuals», ambdues de Barcelona. L’import total de la intervenció museogràfica és de 25.000 €.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.