L’Arxiu de Reus dona a conèixer la restauració dels Llibres del Comú del segle XIV coincidint amb la diada de Sant Jordi

L’Arxiu de Reus ha organitzat una conferència el 23 d’abril a la sala Anton Borrell de l’Ajuntament de Reus (18:00 h) per donar a conèixer els històrics Llibres del Comú i els treballs de restauració que s’hi ha realitzat recentment al Centre de Restauració de Bens Mobles de la Generalitat. Es tracta de dos volums del segle XIV que recullen la comptabilitat municipal de l’època i que es podran veure exposats al vestíbul de l’Ajuntament del 23 al 26 d’ab ril.

La conferència anirà a càrrec d’Anna Ferran, conservadora restauradora del CRBM de la Generalitat, i Ezequiel Gort, doctor en Història i antic arxiver municipal.

Els dos volums restaurats són el Llibre del Comú fet per Guillem Spuny, datat el 1359, i el Llibre del Comú fet per Arnau Duran, de l’any 1391. Es tracta de llibres manuscrits elaborats amb enquadernació amb bloc de paper artesanal i coberta de pergamí. El seu estat de conservació aconsellava una imminent restauració.

A partir del dia 23 d’abril els dos exemplars es podran consultar digitalment des de l’apartat de l’Arxiu Municipal al web de l’Ajuntament de Reus, de manera que s’afegeixen als llibres històrics del fons municipal que en els darrers anys s’han digitalitzat i que s’han penjat a la xarxa. Aquest és el cas del Llibre Verd (o Llibre de Privilegis de la Ciutat de Reus, dels segles XVI-XVII) i del Llibre de la Cadena (finals del segle XV).

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.