El GEPEC desenvolupa el projecte Biodiversifiquem l’escola al Misericòrdia

L’Escola Misericòrdia és el centre escolar escollit pel projecte Biodiversifiquem l’escola, impulsat pel GEPEC, amb la col·laboració de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament, una proposta que pretén ser un projecte d’educació ambiental transversal, en el que mitjançant un procés participatiu de cocreació proposa fer un pas endavant cap a la millora de l’ecosistema urbà, amb la implicació de les escoles, les famílies, la ciutadania i l’administració local. 

Daniel Recasens, regidor d’Educació, explica que vam valorar positivament aquesta proposta del GEPEC en les diferents propostes de subvencions que ens van arribar perquè “a través de l’educació ambiental, i la gestió i conservació del verd i la biodiversitat, aquest projecte pretén millorar la qualitat de les nostres ciutats, tant a nivell biològic, com també buscant una millora de l’espai públic pel què fa a l’experiència directa que en tenen els seus usuaris”. 

Des del GEPEC, s’explica que “amb les diferents sessions hem obtingut resultats molt positius i molt d’interès per par dels alumnes”. En la primera sessió es va fer una introducció a l’aula sobre la biodiversitat urgana i els beneficis que aporten els espais verds. En la segona sessió van sortir de l’escola per avaluar la biodiversitat que es pot trobar en un espai verd, com el que hi ha just davant del centre. “Els resultats van sorprendre l’alumnat, ja que era la primera vegada que es fixaven amb la gran diversitat d’animals i plantes que es poden trobar al costat de casa”, explica el GEPEC. En la sessió d’aquesta setmana, avaluaran la biodiversitat que hi ha al pati de l’escola i començaran a fer una pluja d’idees sobre possibles accions per potenciar-la. 

El projecte Biodiversifiquem l’entorn escolar pretén ser un projecte d’educació ambiental participatiu i transversal, un projecte de cocreació col·lectiva en el que la ciutadania reflexioni i col·labori en les propostes per a la millora de la ciutat. Els objectius del projecte són:

• Empoderar els nens i nenes, per tal que es reconeguin com un col·lectiu més de la ciutat on viuen, capaç de transformar-la. 

• Conscienciar la població de les múltiples peces que composen la nostra ciutat, i de la seva complexitat. 

• Reconèixer els elements que poden enriquir l’ecosistema d’una determinada àrea urbana. 

• Identificar les activitats i transformacions que podem fer a l’espai públic i privat per afavorir la biodiversitat de la ciutat i la seva connexió amb els espais naturals més propers. 

• Conèixer i difondre les diferents maneres d’habitar la ciutat, i identificar la diversitat d’habitants. 

• Conscienciar i implicar la ciutadania en el replantejament de la ciutat. 

• Informar les famílies en les accions que es desenvolupen a l’escola. 

• Implicar les famílies en les accions que es desenvolupen a l’escola. 

• Repensar l’actual sistema urbà per transformar-lo en una malla que connecti el verd existent entre si i amb els espais naturals de l’entorn a través de corredors ecològics. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.