El Govern obre demà el tràmit de l’ajut per a professionals de la cultura

El Govern obre demà el tràmit de l'ajut per a professionals de la cultura

El Departament de Cultura i el de Treball, Afers Socials i Famílies n’han augmentat la dotació pressupostària dels 3,6 als 6,5 milions d’euros

Els professionals de les arts escèniques, arts visuals, música i d’altres activitats culturals -ja siguin artístiques, tècniques o de docència- poden demanar, a partir de demà, l’ajut de 750 euros que ha aprovat el Govern per pal·liar la delicada situació econòmica del col·lectiu arran de la pandèmia.

Els Departaments de Cultura i de Treball, Afers Socials i Famílies han incrementat el pressupost destinat a aquests ajuts dels 3,6 fins als 6,5 milions d’euros. S’estableix que el criteri per atorgar els ajuts és la presentació dins del termini, que és de 7 dies naturals, sempre que es compleixin els requisits. L’ordre de recepció de les peticions no es tindrà en compte per establir l’atorgament dels ajuts. Amb l’ajut s’espera arribar a més de 8.000 professionals.

El període de sol·licitud és de 7 dies i l’ordre de recepció de les peticions no determinarà l’atorgament dels ajuts

S’ha acordat amb els representants del sector una rebaixa del llindar d’ingressos per poder afavorir les persones més afectades. Concretament, el ingressos obtinguts durant els tres primers trimestres de 2020 de la persona beneficiària no han de superar l’import de 13.000 euros bruts. També s’ha introduït el criteri de nivell d’ingressos, d’acord amb els representants del sector, que serà el que es tindrà en compte en el cas que el nombre de sol·licituds superi la partida disponible, prioritzant aquelles persones de menys ingressos.

La sol·licitud s’ha de fer a través del web del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.