Empreses i organitzacions donen 200 ordinadors a Reus

Empreses i organitzacions donen 200 ordinadors a Reus

El programa municipal de cessió d’equipament TIC i capacitació digital del Pla de Reactivació rep 200 ordinadors d’empreses i organitzacions

L’Ajuntament de Reus rebrà 200 ordinadors donats per empreses i organitzacions públiques i privades en el marc de la campanya de col·laboració que el consistori impulsa per donar una segona vida útil als equips informàtics en desús i redistribuir-los entre les persones amb menys capacitació digital i recursos econòmics. La mesura s’emmarca en el projecte d’Autonomia Digital Ciutadana de la regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals; i és una de les accions que el Servei de Tecnologies de la Informació i Telecomunicacions i Mas Carandell impulsen conjuntament en el marc del Pla de Reactivació Econòmica i Social de Reus.

L’objectiu del projecte és potenciar la transformació digital a partir d’una triple actuació: facilitar l’accés als recursos TIC i a la informació a la ciutadania més vulnerable; qualificar en competències informàtiques bàsiques a les famílies perceptores i capacitar-les per relacionar-se amb les administracions electrònicament, ja que hauran d’adoptar el compromís de fer formació; i per fomentar l’economia circular.

Fins ara, una dotzena d’empreses i organitzacions ja han lliurat ordinadors, a més de impressores, teclats, ratolins, pantalles i cables de connexió. Altres empreses ja han formalitzat la petició d’entrega de material, sense concretar encara la quantitat.

Els equips cedits formen part de l’estoc que gestiona la regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals per a la convocatòria subvencions per a la concessió d’equipament informàtic reutilitzat amb programari lliure i amb una connexió a internet per impulsar l’autonomia digital a persones en situació de necessitats socioeconòmica, que es publicarà en breu. La convocatòria és triple -cessió d’equips, connexió a internet i capacitació digital- ja que la cessió del material i connexió a internet es vincula a accions formatives d’alfabetització i capacitació en TIC.

La regidoria ha arribat a un acord amb la Cambra de Comerç de Reus així com l’associació empreses TIC del Cluster TIC Catalunya Sud per contribuir a fer difusió de la campanya de lliurament d’equips informàtics. Totes aquelles empreses, organitzacions o particulars que vulguin col·laborar en el projecte cedint equips, poden omplir el formulari que hi ha al web de l’Ajuntament de Reus: https://www.reus.cat/autonomiadigital

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.