El Memorimage 2018 tanca edició amb un augment de prop d’un 20% de públic

El Festival Memorimage ha finalitzat aquest dissabte l’edició del 2018 amb un augment de prop d’un 20% més d’espectadors i amb la voluntat d’integrar els films realitzats amb arxius digitals de manera estable de cara el futur.

En aquesta edició s’han lliurat un total de cinc premis a les diferents pel·lícules participants. El Premi Ciutat de Reus, lliurat per l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, va ser pel documental “Ciudadano Fenando Gall ego: Baila o Muere” dels directors Alex Salgado i Jorgue Rodríguez.

El Premi del Públic va ser pel documental que va donar el tret de sortida a l’edició d’enguany, “Andrea Motis, la trompeta silenciosa”, de Ramon Tort. El Premi Cinema·Rescat va ser pel documental brasiler “No intenso Agora” de Joao Moreira Salles. El Premi MemoriReus va ser per “Hereus d’un cardenal proscrit” un documental de Llúcia Oliva. I finalmente el Premi MemoriJove va ser pel documental “Out” del cineasta francés Denis Parrot.

Aquest documental que va causar molt bona impressió entre el públic del MemoriJove, va tancar també aquesta XIII edició. Durant l’acte vam comptar amb la presència del director Denis Parrot que va venir des de França per l’ocasió.

Daniel Jariod, Director Artístic del festival, va destacar a la cloenda que “El Memorimage manté la seva consolidació i augmenta en un 17% el numero d’espectadors, al mateix temps que obre la porta a integrar films realitzats amb arxius digitals de manera estable en el futur“, com va ser el cas del documental “Out” que està creat exclusivament en material digital tret de les xarxes socials.

La XIII edició del Memorimage 2018, ha estat una edició plena d’emocions, reflexions i molta música. A la inauguració, on es projectava el documental “Andrea Motis, la trompeta silenciosa” i posteriorment hi havia una actuació musical de la trompetista i Joan Chamorro, va començar batent records històrics amb més de 420 assistents.

Les edicions del MemoriJove van venir uns 2.000 alumnes de diferents instituts de la comarca i van participar un total de sis experts que van venir a parlar sobre els temes de les pel·lícules.

Paral·lelament la Jornada professional, que s’organitzava per segon any consecutiu va ser un èxit rotund amb més de 20 participants durant la Master Class de Ben Gren, el consultor sobre explotación d’arxius que venia per primera vegada a l’estat espanyol a realizar una Master Class.

De manera presencial el Memorimage va superar els 2.300 espectadors però el Memorimageonline continua fins al 7 de desembre amb una selecció de pel·lícules del Festival, seguirà Filmin, on els espectadors d’arreu de l’estat podran seguir gaudint del festival.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.