La Fundació Teatre Fortuny homenatja Roseta Mauri amb un conte il·lustrat

La Fundació Teatre Fortuny ha editat un conte il·lustrat que vol apropar la vida de la ballarina reusenca Roseta Mauri als alumnes de dansa i a tot el públic en general.

El llibre, titulat “Roseta”, és una creació de Carme Puyol, Maria Lluïsa Amorós i Teresa Llorach, i s’ha presentat aquest dilluns al Teatre Fortuny, amb l’assistència de la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, i Rosa Mauri, en representació de la Fundació Teatre Fortuny.

Per tal de donar-lo a conèixer a tota la població s’ha preparat una festa d’homenatge a la ballarina Roseta Mauri el pròxim dia 14 de novembre, a les 19:30 h. L’acte començarà amb la inauguració de l’exposició de les aquarel·les realitzades per Teresa Llorach, il·lustradora del llibre, al vestíbul de platea del Teatre Fortuny. Aquesta exposició estarà oberta fins el dia 23 de març de 2019, data de la Gala de Dansa amb motiu del Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri, promogut per la Fundació Privada Teatre Fortuny.

Tot seguit, a les 20:00 h es farà l’acte dedicat a la presentació del llibre i d’homenatge a la ballarina. L’actriu Irene Benavent farà una escenificació amb notes biogràfiques sobre Roseta Mauri. Tot seguit, Madir Bonachí interpretarà al piano un fragment de la peça musical “Lakamé – Duet de flors”, de Delibes.

Un dels moments més destacats de la vetllada serà tot seguit, quan es projectarà una filmació inèdita, enregistrada l’any 1900, amb motiu de l’Exposició Universal de París, en la qual la ballarina Roseta Mauri apareix ballant un fragment de l’espectacle de dansa “Le Rêvé”.

Abans de finalitzar l’acte, es farà un assaig escalfament, amb la participació de diverses alumnes de les escoles de dansa de l’Associació de Professors de dansa de les comarques de Tarragona. En concret, hi participaran un grup de 5è de primària i un altre de 1r d’ESO.

El llibre té un preu de venda de 18 euros, tot i que el dia de la presentació al públic tindrà un preu promocional exclusiu per aquell dia de 15 euros. Al mateix vestíbul del teatre, les autores de “Roseta” signaran exemplars.

Roseta Mauri i la Fundació Teatre Fortuny

El nom de Roseta Mauri (1850-1923) és inseparable de l’entitat, ja que el Premi Internacional de Dansa que convoca la Fundació Teatre Fortuny bianualment porta el  nom de la dansarina. Aquesta edició és un renovat homenatge a la ballarina que va sortir de Reus per anar al Teatre Principal i al Liceu de Barcelona com a primera ballarina, i que va actuar en els teatres més rellevants d’Europa, per arribar a l’Òpera de París el 1878 com a primera ballarina i on va romandre durant 20 anys en escena amb la crítica i el públic parisenc encisats per a la tècnica depurada i per l’expressivitat del seu art.

Va deixar l’escenari el 1897 per passar a ser professora de l’Escola Nacional de Dansa de la mateixa Òpera fins el 1920.

Ma. Lluïsa Amorós, redactora del relat; Teresa Llorach, il·lustradora, i Carme Puyol, coordinadora i documentalista del projecte, han treballat plegades per donar a llum aquesta edició.

La Fundació del Teatre Fortuny va acollir el projecte editorial i ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Privada Reddis, la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Reus i l’empresa de la Rosa i l’Elena Rueda: Disrueda.

Es tracta d’una edició molt acurada en què cada pas del procés d’execució i d’edició ha estat tractat amb rigor, sensibilitat i qualitat.

El llibre es presentarà el dia 14 de novembre al Teatre Fortuny a les 19:30 en un acte amb molts components escènics. El Teatre Fortuny estarà obert per a aquest esdeveniment editorial a tota la ciutadania, en un repte d’organització que, segons els seus impulsors, Roseta Mauri es mereix.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.