El Memorimage 2020 té ja a punt l’edició online del 24 al 29 de novembre

El Memorimage 2020 té ja a punt l'edició online del 24 al 29 de novembre

Memorimage presenta la quinzena edició, que atesa a la situació actual es converteix en una edició online del 24 al 29 de novembre. Les pel·lícules es podran veure en línia a la plataforma pròpia del festival (online.memorimage.festival.cat). Tothom qui vulgui gau dir de la programació podrà accedir-hi gratuïtament, únicament omplint un formulari de registre, que li donarà accés a veure totes les pel·lícules.

Estaran disponibles des del dia 24 de novembre a les 22:00 h fins el diumenge 29 de novembre a les 24:00 h. Amb excepció de “A media voz” que només estarà disponible durant 24 hores des del dissabte 28 de novembre a les 20:00 h, i la pel·lícula “Pilar Aymerich. La Mirada Felina” que inaugurarà el Memorimage Online el 24 de novembre a les 19:00 h i estarà disponible fins al final del festival.

Els organitzadors del festival facilitaran també un telèfon d’atenció a l’espectador per tal de donar suport i assistència tècnica en el procés a tots els usuaris interessats en veure les pel·lícules.

“Pilar Aymerich. La Mirada Felina” inaugurarà aquesta edició del festival, un retrat de l’autora d’infinitat de fotografies icòniques de la transició democràtica i la lluita feminista. Dins de la Secció Oficial es projectarà el documental “A media voz”, una emotiva historia sobre la nostàlgia i l’amistat, les arrels i l’exili que reflecteix el desassossec de tota una generació; “They Call me babu”, on els espectadors podran conèixer l’Alima, una jove empoderada i sense prejudicis que s’incorpora com a mainadera a una benestant família holandesa a la Indonèsia colonial; “Video blues”, on el públic s’embarcarà amb l’Emma Tusell en un viatge a la seva infància a través d’unes velles cintes; “La vuelta de San Perón”, que explica la història al vol tant d’una cinta 16mm trobada en una caixa de pizza a l’Argentina; i finalment, “El abogado” relata l’atemptat del juny de 2017 al pont de Londres, on Ignacio Echeverría decideix defensar als civils encara que sigui a canvi de la seva pròpia vida.

Fora de competició també es projectarà la pel·lícula “El hombre que pudo salvar la vida de Michael Jackson”, que explica la lluita de Luixy Toledo contra Michael Jackson per la autoria de la cançó més coneguda de tots els temps: “Thriller”, però també mostra com el mateix Luixy va salvar la vida de Michael Jackson en dues ocasions.

La Secció MemoriReus, destinada a pel·lícules amb producció o temàtica del Camp de Tarragona, descobrirà els protagonistes del documental “Los Glosters”, que segueix la trajectòria d’aquest grup tarragoní de pop que celebren els seus trenta anys de vida. I també es presentarà la pel·lícula “Casa Navàs. Construint la Memòria”, que ens descobreix un dels espais amb més història de Reus.

Tant la inauguració, el dia 24 de novembre a les 19:00 h, on es donarà la benvinguda i es presentarà aquesta edició tant especial, com la cloenda, que serà el dia 29 de novembre a les 20:00 h i en la qual es coneixeran els guanyadors d’aquesta edició, es retransmetran en directe a través de youtube i les xarxes socials del Memorimage.

La secció MemoriJove, que ja tenia previst celebrar-se en format online, comptarà amb una plataforma d’accés exclusiu per a instituts inscrits on podran gaudir de les pel·lícules “Pilar Aymerich. La mirada Felina”, “La batalla per les xarxes” o “Antonio Machado. Los días azules”. Comptaran també amb col·loquis en què els alumnes podran fer preguntes als equips de les pel·lícules o a experts sobre la temàtica.

A més a més, les pel·lícules “La vuelta de San Perón”, “El abogado”, “El hombre que pudo salvar la vida de Michael Jackson” i “Los Glosters” estaran a la plataforma Filmin per a tots els seus subscriptors des del 24 de novembre fins al 24 de desembre.

Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística, manifesta que “enguany arribem a la 15ena edició, una edició molt especial perquè per primera vegada la farem online atesa la situació generada per la COVID19, però per nosaltres és important remarcar que, aconseguir celebrar 15 anys és una satisfacció tant per la regidoria de Cultura com per l’equip, i també per la ciutat, ja que és un dels esdeveniments culturals consolidats del calendari reusenc”.

En declaracions de la directora artística Anna Petrus: “aquest cop des de casa, el públic del Memorimage podrà gaudir d’una programació que d’enguany acull pel·lícules respectuoses amb l’equitat i la diversitat tot transitant per alguns dels senders més interessants de la creació documental contemporània. Hi trobarem documentals sensitius amb els processos de creació artística, alguna proposta que indaga en les ferides de la memòria familiar, d’altres films que plantegen la qüestió de la feminitat des de la introspecció i la fragilitat de la bellesa”.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.