El Mercat de l’Albiol, a partir d’ara, el primer i el tercer diumenge de cada mes

Mercat de l'Albiol

L’Ajuntament de l’Albiol ha decidit ampliar els dies de mercat d’un a dos per augmentar visitants i compradors

El Mercat de l’Albiol, que fins ara es celebrava únicament un cop al mes, augmenta la seva oferta i a partir d’aquest mes de juny se celebrarà dos cops al mes, en concret el primer i el tercer diumenge de cada mes. Així doncs, aquest mes de juny, totes les persones que hi tinguin interès trobaran obert el Mercat de l’Albiol el diumenge dia 7 i el diumenge dia 21 i, en mesos posteriors es repetirà aquesta doble cita el primer i el tercer diumenge de cada mes. Aquest augment de l’oferta comercial de l’Albiol es mantindrà en el futur amb l’objectiu d’atraure visitants i compradors i de generar activitat econòmica.

Ajuntament i paradistes han arribat a l’acord de duplicar el nombre de dies del mercat, ja que a poc a poc aquest certamen s’obre pas com un més dels atractius del nucli antic del municipi que, a més, compta amb els serveis del bar restaurant que hi ha en aquest nucli antic. El bar-restaurant de l’Albiol va tornar a obrir portes, després de la fase de confinament, tan aviat com la llei ho va permetre.

Actualment, el Mercat de l’Albiol compta amb parades de productes alimentaris d’elaboració pròpia, productes de proximitat i de quilòmetre zero (formatges, mel…) i amb altres parades de productes artesans per a la llar i complements personals. El mercat obre en horari matinal i fins a les dues de la tarda, aproximadament.

La celebració del Mercat de l’Albiol es remunta a l’última dècada del segle XIV quan el rei Joan I de Catalunya i Aragó va atorgar al municipi de l’Albiol el privilegi d’organitzar mercat. En aquells moments l’Albiol era un dels pocs municipis on es podia fer mercat. Aquesta tradició es va recuperar fa uns anys i l’objectiu és que a poc a poc el certamen recuperi el poder de convocatòria que antigament havia tingut. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.