El Museu d’Art Modern de la Diputació participa al Recuperart

El Museu d'Art Modern de la Diputació participa al Recuperart

Al Recuperart hi participen 16 museus i centres d’art d’arreu de Catalunya per millorar, a través de l’art, la salut emocional dels sanitaris arran de la Covid-19

L’art com a vehicle per millorar l’estat anímic, combatre l’ansietat, la depressió i lleus manifestacions d’estrès posttraumàtic en el col·lectiu de professionals sanitaris. L’Institut Català de la Salut (ICS), amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat i de 16 museus i centres d’art d’arreu de Catalunya, ha creat el programa Recuperart, que proposa activitats en aquests espais adreçades al col·lectiu que desenvolupa la seva activitat professional durant la crisi del coronavirus. El Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT) és un dels centres que participa en aquesta iniciativa, que s’iniciarà a partir de la primera setmana de juliol.

Els professionals sanitaris que desitgin participar-hi només caldrà que s’acreditin mostrant la seva identificació professional a qualsevol dels museus participants, que els hi oferiran l’entrada gratuïta. Tot seguit, se’ls proporcionarà un quadern especialment elaborat per a l’activitat i una fitxa amb una relació d’obres del museu sobre les quals pivotarà la intervenció. Aquesta llibreta els servirà per seguir l’activitat, que serà autoguiada. La proposta d’activitats se centra en exercicis d’atenció plena, concentració, focalització, associació cognitiva, creativitat, escriptura, dibuix i reflexió.

El programa Recuperart se centra en la prevenció i gestió de possibles quadres d’ansietat, depressió o fins i tot lleus manifestacions d’estrès posttraumàtic dels sanitaris associades a la seva activitat professional durant la crisi del nou coronavirus, segons ha assenyalat la Generalitat durant la presentació de la iniciativa, pionera a escala internacional. Recuperart busca complementar l’actual oferta de suport psicològic i emocional que ofereix l’ICS mitjançant una activitat de tipus comunitari fora de l’àmbit assistencial formal.

Els 16 museus que hi participen pertanyen a totes les regions sanitàries (Museu de l’Empordà, Figueres; Museu d’Art de Cerdanyola; Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu; Museu Nacional d’Art de Catalunya, Barcelona; Museu de L’Hospitalet de Llobregat; Museu Pau Casals, el Vendrell; Museu de Tortosa: Històric i arqueològic de les Terres de l’Ebre; Museu Episcopal de Vic; Museu de Lleida: Diocesà i Comarcal; Centre d’Art La Panera, Lleida; Ecomuseu de les Valls d’Àneu, Esterri d’Àneu; Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona; Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia; Museu d’Art de Girona; Museu de la Garrotxa, Olot; Museu de Sitges). Està previst que la xifra de centres participants s’incrementi més endavant.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.