El Museu de Reus organitza quatre visites guiades aquest setembre

El Museu de Reus organitza quatre visites guiades aquest setembre

Les visites estan programades tant al Museu d’Art i Història de Reus, al Museu Salvador Vilaseca i a la Bòbila del Sugranyes i cal reservar per participar-hi

El Museu de Reus ofereix aquest mes de setembre quatre visites guiades adaptades a les restriccions sanitàries actuals. Els grups de visitants s’han reduït a sis persones més el guia corresponent, per tal de mantenir les distàncies de seguretat, i és obligatori l’ús de mascareta. Les visites programades són les següents: 

•  Visita guiada a l’exposició “Ara toca festa”. Divendres 18, a les 18h i a les 19 h. Dissabte 19, a les 11h i a les 12 h. 
Recorregut per l’exposició sobre el patrimoni festiu exposat al Museu d’Art i Història de Reus, núm. 13 de la plaça de la Llibertat. Aquesta exposició vol fer (re)viure i sentir les festes majors reusenques, més enllà dels dies de la seva celebració, al mateix temps que vol donar a conèixer els trets bàsics de la seva història, els seus components i els costums que en formen part.

• Visita guiada al núm. 59 del raval de Santa Anna, “Un banc de tresors”. Dissabte 12, a les 11h. Itinerari per l’edifici del Museu Salvador Vilaseca, on s’explica la funció per a la qual fou construït; es presenta l’arquitecte Pere Caselles; es visiten espais no oberts al públic (cambra cuirassada, terrat…) i es desxifren els elements decoratius de la façana, per a entendre llur simbologia.

 Visita guiada a la Bòbila del Sugranyes, dissabte 19 a les 17h i a les 18 hores (3 euros). Situada a l’entrada de la ciutat, al costat esquerre de l’autovia de Reus a Tarragona, és un bon exponent de l’activitat productiva d’elements ceràmics per a la construcció, molt present a la ciutat fins a mitjan segle XX. És una construcció bastida amb toves i maons, de planta poligonal, amb una fumera central que sobresurt de l’àrea inferior del forn, la qual presenta diverses boques radials i una galeria de circulació perimetral. 

• Visita guiada a l’exposició “Coses de Reus”. Dissabte 26, a les 11 hores. Visita a la mostra que ocupa la sala central del Museu d’Art i Història (plaça de la Llibertat, 13). A través de peces dels fons històric, artístic, etnològic i gràfic del Museu, ens apropem a la història de la ciutat des de l’època medieval.

Per reservar les entrades i invitacions als dos museus cal fer reserva prèvia. Es pot fer presencialment al Museu de la plaça de la Llibertat, 13, i al Museu del raval de Santa Anna, 59, de dimarts a dissabte (dies laborables), d’11h a 14 hores i de 17h a 20 hores, on també acute; es pot gaudir de les exposicions. Per internet al web www.museudereus.cat, on també es pot gaudir del Tour virtual. Per a més informació es pot trucar al telèfon 977010660. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.