Es presenta la nova oferta formativa i de serveis en línia de Mas Carandell

Es presenta la nova oferta formativa i de serveis en línia de Mas Carandell

Mas Carandell presenta la campanya “Nous temps, noves oportunitats”: el nou catàleg de cursos i serveis pel curs que tot just comença i que enguany, i amb motiu de la Covid19, és una oferta majoritàriament online

El Mas Carandell presenta la nova oferta formativa i de serveis en format digital. En aquesta mateixa línia telemàtica la revista que s’ha editat enguany és una publicació en línia i interactiva, que compta amb enllaços, permetent navegar i inscriure’s pels diferents recursos d’orientació, formació i ocupació que Mas Carandell ofereix a les persones i a les empreses, i que es pot trobar a la pàgina web mascarandell.cat i a les xarxes socials de l’entitat.

L’oferta formativa en línia

Enguany l’oferta formativa pròpia s’ha dissenyat al 100% en modalitat no presencial, a través de les dues plataformes que Mas Carandell ja venia utilitzant:

  • Per una banda l’Aula virtual Mas Carandell, de titularitat pròpia, i que utilitza el conegut sistema de creació i administració de cursos Moddle.
  • I per l’altra l’Aula Mentor, plataforma virtual que s’ofereix en col·laboració amb el Ministeri d’Educació i Formació Professional.

S’ofereixen opcions en els àmbits Administració i gestió, Agroalimentari, Comerç i màrqueting, Desenvolupament professional, Educació i formació, Emprenedoria i ocupació, Gestió de persones, Gestió empresarial, Idiomes, Imatge personal, Informàtica i comunicacions, Innovació i desenvolupament, Manteniment d’instal·lacions, Prevenció de riscos, Social i sanitari, Sostenibilitat i medi ambient i Turisme i restauració.

Concretament l’Aula Mas Carandell s’amplia aquest setembre i es potencien els cursos de temàtica innovadora com els de Trello, Agile & Scrum, i GTD; molt importants ara per la gestió eficient i el teletreball. I d’altres àmbits com la prevenció de riscos o la gestió de persones, també específiques i adaptades a al realitat actual.  D’altres com Atenció al client en Anglès: bàsic, mig i avançat, i els d’ofimàtica amb dos nivells de Word i dos d’Excel, molt sol·licitats. Altres especialitats com les clàssiques del sector educatiu: Vetllador/a, Monitor/a de menjador i Coordinació de monitors/es de menjador. O bé, la possibilitat d’obtenir el carnet de Manipulació d’ali ments. També cursos de Facturació electrònica o d’Anàlisi d’estats financers, entre d’altres i fins a més de 30 opcions per escollir.

A nivell d’empreses, recordar que la matrícula a tots els cursos de Mas Carandell és bonificable a través de la FUNDAE. En el cas dels cursos propis, si es demana la gestió d’aquesta bonificació abans de l’inici del curs, us la realitzem sense cost afegit al preu de la matrícula.

Webinars

Es reprenen el seminaris web o webinars de dinamització socioeconòmica, adreçats sobre tot a professionals, persones autònomes i empreses, impulsats en el marc del Pla Reactivem Reus:

  • El primer serà dijous 24 de setembre a les 12h. Rosaura Alastruey, coach personal, orientadora i experta en xarxes i contactes professionals, oferirà el webinar Potencia el teu networking i fes-te més visible, en el que explicarà com visibilitzar el projecte professional, crear sinèrgies i oportunitats laborals o de negoci, a través de la creació d’una xarxa de contactes.
  • I el següent serà Dieta saludable per enfortir les nostres defenses, el dijous 8 d’octubre, en el que la dietista i nutricionista Rosa Baró, donarà a conèixer què menjar i què eliminar o evitar de l’alimentació diària per reforçar les defenses i enfortir el sistema immunitari.

Properament s’aniran publicant la resta de sessions del quadrimestre. Se’n preveuen de forma quinzenal aproximadament.

Tots els webinars són accessibles des de la plataforma Zoom en directe i, al web de Mas Carandell, podeu visualitzar els ja realitzats.

L’orientació professional telemàtica

Actualment i fins a final d’any s’ofereixen programes subvencionats d’orientació laboral per a l’ocupació:

  • Dispositius d’inserció laboral adreçat a persones de que es troben en atur des dels barris del Carme, i de la Immaculada-Sol i Vista
  • Programa UBICAT, per a dones de Reus en situació d’atur i/o en millora d’ocupació
  • Fitxa 40, per a persones beneficiàries de la RGC i usuàries de Serveis Socials

Hi ha la possibilitat de realitzar consultes individuals a través dels serveis d’orientació laboral, d’orientació acadèmica sobre itineraris formatius i del punt d’informació i orientació sobre el procés d’acreditació de competències professionals adquirides mitjançant l’experiència laboral, Acredita’t.

Tot i que es prioritza l’atenció per telèfon o per Internet per reforçar la prevenció de la Covid19, també s’ofereix atenció presencial amb cita prèvia.

D’altra banda el Punt d’informació ACTIC, d’acreditació de competències digitals, reprèn des d’aquest mes les sessions d’avaluació a Mas Carandell, en aquest cas presencials, per obtenir aquesta certificació expedida per la Generalitat de Catalunya. Tot i que la inscripció també es via telemàtica.

Cerca d’ocupació i treball per Internet

Al Portal d’Ocupació de Reus (ocupacio.reus.cat) poden consultar i inscriure’s a les ofertes de feina:

  • oferta pública d’ocupació de l’Ajuntament de Reus i  dels seus organismes autònoms
  • ofertes de feina de les empreses del Grup Ajuntament de Reus
  • ofertes  de feines de les d’empreses del sector privat

Les empreses del sector privat que vulguin publicar les ofertes i vacants al Portal d’Ocupació ho poden fer a través de la pàgina borsa.mascarandell.cat

Destaca la creació i publicació de tres tutorials, a càrrec de l’equip de professionals de l’orientació, amb senzilles explicacions per facilitar l’autonomia i navegació web, la gestió de l’espai personal i la inscripció a ofertes de feina. S’hi arriba des de l’enllaç que trobareu a la nova revista.

Serveis a les empreses

El ventall de recursos que Mas Carandell posa a l’abast del teixit empresarial es completa amb d’altres més consolidats com la formació a mida i la formació en obert, alumnes en pràctiques formatives (actualment disponibles pels àmbits d’Administració i comerç, Màrqueting, Social i sanitari, Agricultura, Jardineria i Perruqueria), i la carta de serveis de consultoria en formació i RH: anàlisi i descripció de llocs de treball, estudi del clima laboral, plans d’igualtat, sistemes d’avaluació per competències, servei d’outplacement i responsabilitat social corporativa.

Més endavant

Cara al gener, i si l’evolució de la pandèmia ho permet, es preveu poder ampliar l’oferta amb propostes formatives presencials, així com prestar progressivament els diferents serveis a les instal·lacions de Mas Carandell, per tal d’anar retornant a la tant esperada normalitat.

També s’està pendent de l’aprovació de nous programes, com per exemple un nou SEFED, un certificat de professionalitat de nivell 2 de professionals de l’àmbit administratiu, adreçat a persones en situació d’atur. O bé una nova edició del programa d’ajuts a les empreses per a la contractació de persones de més de 30 anys, 30PLUS.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.