El Museu de Reus proposa dues noves exposicions al raval de Santa Anna

El Museu de Reus proposa dues noves exposicions al raval de Santa Anna

El Museu d’Arqueologia Salvador Vilaseca estrena dues noves exposicions a partir del pròxim 4 de març, centrades en la diversitat a l’espai expositiu i les dones a la República

La primera, amb el títol “Mirant l’altre. Les imatges de la diversitat al Museu de Reus” romandrà oberta fins a finals de 2021 i proposa, a partir de les col·leccions del Museu, un espai de reflexió sobre el jo, el nosaltres i els altres. 

Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística, explica que “l’exposició ens convida a reflexionar sobre el jo, el nosaltres, les identitats des de la mirada d’artistes, viatgers, soldats i colonialistes, així com des dels tòpics folklòrics i socials. A partir de la riquesa  de les col·leccions del Museu, que reflecteixen la nostra complexitat, l’exposició  ofereix un espai de reflexió. Els objectes ens mostren  les diferents mirades sobre els altres i sobre les relacions humanes, per tal d’ajudar-nos a acceptar la diferència”.

La segona de les exposicions, “Ciutadanes de la República, imatges i condició femenina, 1931-1939”, romandrà oberta a la planta baixa del MASV fins el 30 d’abril i vol destacar la representació de la figura femenina en la propaganda política i social editada per diferents institucions i organitzacions catalanes durant el període 1931-1939. Segons Recasens, “els cartells, una mena de crits de paret, van ser un recurs de propaganda de màxima difusió que, juntament amb la ràdio, la premsa escrita i el cinema, van configurar l’opinió de l’època i que avui ens ajuden a recuperar la memòria històrica”. 

Hi ha previst un programa d’activitats gratuïtes vinculades a les exposicions: conferències, visites guiades, tallers escolars i familiars… que properament estaran disponibles a la web del museu per tal de fer la reserva prèvia. 

El mateixdia 4 a les 18:00 h hi ha prevista una conferència inaugural a carrer de l’antropòleg i professor universitari Manuel Delgado Ruiz. S’ha de reservar invitacions a www.museudereus.cat i també és podrà seguir de manera virtual.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.