El Museu Pau Casals encara l’estiu amb un programa d’activitats a l’aire lliure

El Museu Pau Casals encara l’estiu amb un programa d’activitats a l’aire lliure

El Museu Pau Casals, declarat Museu d’Interès Nacional, presenta una programació d’estiu amb visites guiades i teatralitzades, un concert solidari i un cicle musical

El Museu Pau Casals, recent declarat Museu d’Interès Nacional per part de la Generalitat de Catalunya, impulsa una programació d’estiu amb visites guiades, visites teatralitzades i propostes musicals. “Malgrat la situació actual provocada per la crisi de la Covid-19 l’equip del Museu Pau Casals hem fet un esforç per tirar endavant la programació d’estiu que cada any organitzem durant els mesos de juliol i agost i per seguir apostant per la cultura, adaptant el programa a les circumstàncies actual i garantint les màximes condicions de seguretat.” ha afirmat la directora del Museu Pau Casals, Núria Ballester. En aquest sentit, la programació d’estiu del Museu Pau Casals tindrà lloc majoritàriament a l’aire lliure, als jardins del Museu Pau Casals, en un entorn immillorable, davant del mar a la platja de Sant Salvador (El Vendrell), i complint totes les mesures de seguretat pertinents.

Durant tots els diumenges de juliol i agost el Museu Pau Casals ofereix la possibilitat de visitar el museu de la mà dels seus guies especialitzats per conèixer i aprofundir en la vida i l’obra de Pau Casals com a músic i home de pau. El públic podrà reviure els espais viscuts de la casa d’estiueig del Mestre i descobrir el ric patrimoni que s’hi conserva. Per altra banda, els divendres 24 de juliol i 7, 21 i 28 d’agost al vespre, els visitants podran conèixer la història detallada de la casa de la mà d’en Ramon, pescador de la platja de Sant Salvador, en unes visites teatralitzades pensades per apropar al públic a la vida més quotidiana de Pau Casals.

Dins la programació estiuenca del Museu Pau Casals, no hi pot faltar la música, i és per això que el proper 31 de juliol i per tercer any consecutiu l’Orquestra Simfònica Vozes, formada per nenes i nens de 8 a 22 anys actuaran en el marc del Concert Solidari en suport al projecte VOZES, que treballa per la integració social de nens i adolescents en risc d’exclusió social de Barcelona mitjançant la formació musical. El repertori està compost per peces de Mozart,  Beethoven, Strauss, Händel, Tchaikovsky i bandes sonores com La bella i la bèstia i Cinema Paradiso, entre altres.

A més a més, també torna el cicle Música als jardins, on el públic podrà escoltar joves músics sorgits de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) que han preparat programes especials per gaudir de la música clàssica en un espai únic com és l’entorn del Museu Pau Casals. El 8 d’agost Leos Quartet interpretarà un repertori format per peces de L.Van Beethoven, F. Mompou, A. Webern i G. Sollima. Un altre quartet de corda, el Quartet Vivace, serà el protagonista en la segona sessió del cicle el 14 d’agost on es podran escoltar peces de J.S.Bach, R.Wagner i el propi Pau Casals, entre d’altres. El 22 d’agost, els vents agafaran el relleu amb KamBrass Quintet que oferiran un repertori variat amb peces de D. Sebastian, A. Arutiunian, V. Ewald, J. Cheetham, Pau Casals, A. Guinovart, L. Bernstein i M Ottolini i St. Caniato. Finalment, tancaran el cicle el dia 29 d’agost el violoncel i la flauta travessera d’Alanniana Duo interpretant peces de M. Marais, A. Bon i H. Villa-Lobos.

Totes les activitats requeriran d’una reserva prèvia mitjançant la compra d’entrades on-line a través del web https://ticketsonline.paucasals.org/. A més a més, l’organització vetllarà pel compliment estricte de les mesures de seguretat en relació a l’aforament limitat, l’ús de mascareta obligatori en tot moment i l’ús de gels hidroalcohòlics. L’horari d’estiu del Museu Pau Casals fins al 15 de setembre és de dimarts a dissabte de 10h a 14h i de 17h a 21h i els diumenges i festius de 10h a 14h.

Per altra banda, de cara a la tardor, el Museu Pau Casals també acollirà l’exposició sobre l’Orquestra Pau Casals, que s’inaugurarà el dia 24 de novembre al Museu de la Música de Barcelona i el 26 de novembre al mateix Museu Pau Casals, en el marc del Centenari de l’Orquestra Pau Casals.

El Museu Pau Casals és un lloc ideal per gaudir de la cultura a través del patrimoni i la programació d’activitats; el paisatge, gràcies a l’entorn magnífic en que es troba; i també de la gastronomia, amb el restaurant del museu i la seva terrassa oberta al mar i al jardí, que constitueix un atractiu més a la visita i a les activitats. Alhora, el Museu Pau Casals es converteix en un indret de visita imprescindible per conèixer qui va ser Pau Casals com a músic i com a home de pau.

En aquest sentit, el passat 14 de juliol, el Govern de Catalunya va declarar el Museu Pau Casals com a Museu d’Interès Nacional per la seva importància i el valor del conjunt dels béns culturals que aplega. La declaració permet posar en valor el llegat musical, humà i de lluita per la pau de la figura de Pau Casals, i donar visibilitat i projecció nacional i internacional a un dels recursos museístics més importants de Catalunya.

Visites i activitats saludables complint els protocols i mesures de seguretat

El Museu Pau Casals ha implementat les mesures de protecció, senyalització i higiene necessàries per a garantir que tots els visitants i usuaris puguin fer la visita i participar a les activitats en un entorn segur i saludable.Entre d’altres les mesures adoptades es concreten en la reducció de l’aforament, l’ús obligatori de mascareta, l’ús obligatori de gels hidroalcohòlics, manteniment de les distàncies de seguretat, senyalització de recorregut, pantalles de metacrilat i un reforç del servei de la neteja per garantir que tots els seus visitants i usuaris puguin fer la visita en un entorn segur i saludable.

La visita a l’interior de la casa-museu està degudament senyalitzada i en algunes sales l’aforament és limitat. El flux de visitants és controlat pel personal del museu i s’ha reforçat el servei de neteja per garantir una visita segura i saludable en tot moment.

A més, els serveis de botiga i restaurant, estan oberts i es recomana l’ús de la targeta de crèdit tant per la compra d’entrades com per la compra de productes. Les entrades també es podran adquirir on-line a través de la pàgina web https://www.2020.paucasals.org/

Més informació a: https://www.2020.paucasals.org/

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.