Neix l’activitat “Passos de literatura” de la mà de les Biblioteques Municipals de Reus

Neix l'activitat

Les Biblioteques Municipals de Reus estrenen aquest dijous dia 23 de juliol una activitat innovadora i adaptada a les circumstàncies de distanciament social

La proposta de les Biblioteques Municipals de Reus s’ha anomenat «Passos de literatura», una iniciativa sorgida de la crisi, que permet fomentar la lectura per a totes les edats en un entorn a l’aire lliure. Durant 4 dijous ales 18:30 h es faran unes passejades per 4 zones de la ciutat on es concentren carrers amb noms dels principals creadors de la literatura.

Les dues primeres passejades seran a l’entorn de la Biblioteca Pere Anguera pels carrers de Mercè Rodoreda, Jaume Vidal i Alcover, M. Aurèlia Capmany i Gabriel Ferrater i el dijous 30 de juliol, pels carrers Joan Salvat Papasseit, Manuel de Pedrolo, Josep Carner i Marià Manent.

Els dies 6 i 13 d’agost, les rutes s’iniciaran a la Biblioteca Central Xavier Amorós i es realitzaran als carrers de Cervantes i del poeta Miquel Escudero i també per l’anomenat «Barri dels poetes» amb els carrers Joan Maragall, Jacint Verdaguer, Àngel Guimerà, Ramon de Campoamor i José Zorrilla.

Tot passejant, la professora de llengua i literatura catalana de l’Institut Gaudí de Reus, Núria Monné, presentarà algunes notes biogràfiques i llegirà fragments seleccionats de la seva obra amb l’acompanyament musical del grup Cinc Quarteres. També es convidarà als assistents a escollir i llegir els seus propis fragments.

El punt de partida serà des de la porta principal de la Biblioteca Pere Anguera els dies 23 i 30 de juliol i de la de la Biblioteca Central Xavier Amorós els dies 6 i 13 d’agost.

L’activitat és oberta a públic de totes les edats, i cal inscripció prèvia al web biblioteques.reus.cat. Segons el regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, “aquesta proposta vol ser una manera fresca i original de descobrir clàssics literaris per tal que ens animem a rellegir-los”.

També estan obertes les inscripcions a les activitats «Costura i literatura» de cada dimarts a la Biblioteca Pere Anguera que es poden fer des del web biblioteques.reus.cat i pel taller «Escriure a quatre mans» i «Apocalípsi climàtic»  que es poden fer al Casal de Joves «La Palma».

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.