El nou disseny de la plaça de la Sang dona tot el protagonisme als vianants

nou disseny de la plaça de la Sang

L’Ajuntament de Reus inicia el dilluns 19 de novembre les obres de reurbanització de l’entorn de la plaça de la Puríssima Sang, amb un projecte que culmina la remodelació del Tomb de Ravals. El projecte engloba la remodelació de la plaça, el carreró de la Puríssima Sang i el carrer d’Arnavat i Vilaró, i resol tant l’estat d’envelliment que actualment presenten els vials com els problemes de circulació, amb una nova reordenaci&oa cute; que eixampla al màxim l’espai destinat als vianants.

L’execució de les obres té un pressupost d’adjudicació de 492.008,02 euros (IVA inclòs), i anirà a càrrec de l’empresa Auxiliar de Firmes y Carreteras SA. El termini d’execució de l’obra és de 6 mesos, tot i que la previsió és tenir l’obra enllestida el 29 de març.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer; el regidor d’Urbanisme, Marc Arza; i el regidor de Via Pública, Hipòlit Monseny, han presentat el projecte als veïns de l’entorn, en el marc de la política de proximitat del Govern de Reus, per donar a conèixer els detalls de l’obra.

A grans trets, la plaça de la Puríssima Sang passarà a ser un espai bàsicament per vianants; el carreró de la Puríssima Sang es converteix en un carrer a un sol nivell, amb prioritat pels vianants; i el carrer d’Arnavat i Vilaró amplia voreres i elimina tot l’aparcament actual.

nou disseny de la plaça de la SangEl nou disseny de la plaça reorganitza l’esquema de circulació existent: tant l’espai destinat a la circulació de vehicles com el de vianants se solucionen a un sol nivell; s’amplia l’espai destinat a vianants fins eliminar qualsevol possibilitat d’aturada o aparcament (les úniques excepcions són dues zones per a carrega i descarrega que es mantenen), i es restringeix l’entrada al carreró de la Sang mitjançant una pilona extraïble.

La circulació de vehicles estarà en tot el recorregut acompanyada de pilones, bancs i jardineres mòbils per evitar l’aparcament descontrolat. El projecte preveu la ordenació del trànsit d’acord als criteris del departament de Mobilitat i Circulació de la Guàrdia Urbana.

Pel que fa al la pavimentació i mobiliari, el nou disseny mantindrà una estètica i característiques coherents amb les obres realitzades recentment a l’entorn: es manté la continuïtat de materials amb l’obra feta als ravals i a la sortida dels carrers del nucli antic; mentre que a la plaça de la Sang es manté la coherència però amb una imatge singular donat el seu caràcter emblemàtic.

L’actuació inclou, a més, obres de reforma del sistema de drenatge superficial; la instal·lació d’hidrants i boques de rec; la construcció de trams complementaris de la xarxa municipal de comunicacions; la renovació del mobiliari urbà; la renovació i nova implantació d’arbrat; la renovació de la senyalització de trànsit; així com el soterrament de les línies de les xarxes elèctrica i telefònica.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.