El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona publica un decàleg per a museus i equipaments culturals

El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona ha elaborat el Decàleg per a museus i equipaments culturals de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre amb l’objectiu que aquests espais millorin el seu atractiu per al públic familiar que els visita. El document s’ha posat a disposició de les institucions, gestors d’equipaments culturals i museus i pretén ser una eina pràctica en l’estratègia de desenvolupament d’un model de turisme cultural adreçat a les famílies on questes siguin les protagonistes.  Disposar d’informació pràctica abans de fer la visita, comptar amb espais adaptats per a tothom, oferir continguts pràctics i entenedors, que les famílies puguin interactuar amb els espais i les històries, o que les visites es puguin fer amb dinàmiques i ritmes diferents són només algunes de les deu propostes del document.

El Decàleg que ara es fa públic recull les principals conclusions de l’estudi sobre nous models de museus i equipaments que el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona ha elaborat a partir de la feina conjunta amb responsables i gestors d’espais culturals del territori i les famílies, en el marc de l’Operació Patrimoni Cultural del PECT TurisTIC en família. Aquest treball ha permès obtenir una radiografia dels actuals recursos culturals que es poden visitar, recollir les principals tendències del turisme familiar i identificar les necessitats de les famílies.

Des del mes de juny passat s’han fet una quinzena d’entrevistes amb experts de l’àmbit cultural, s’ha parlat amb un total  de 24 famílies amb filles i fills de menys d’11 anys i s’ha escoltat la veu dels més petits per tal d’aconseguir solucions creatives a les necessitats detectades.  Les deu propostes principals, fruit d’aquest treball, es recullen en el decàleg que ara es posa a disposició dels diferents museus i equipaments culturals perquè tinguin a l’abast una guia amb recomanacions concretes a l’hora d’estructurar i dissenyar noves activitats i productes per al públic familiar. L’objectiu és generar una vivència única i diferencial que posicioni la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre com a referent internacional de gestió integrada dels espais culturals, on la visió dels infants i les famílies és ben present com a usuaris, prescriptors i futurs visitants dels equipaments.

PECT TurisTIC en Família

El PECT TurisTIC en família és un projecte de recerca i innovació que ha de marcar un abans i un després en el turisme de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, un punt i a part en la seva definició i gestió com a destinacions turístiques familiars. D’aquesta manera, la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre es converteixen en un observatori i laboratori europeu de referència en tecnologies i tendències en turisme familiar. PECT significa “Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial”.

El PECT TurisTIC en família és una iniciativa d’intervenció coordinada liderada per la Diputació de Tarragona. Els socis beneficiaris són set: Diputació de Tarragona (que coordina el projecte), Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona (Costa Daurada i Terres de l’Ebre), Universitat Rovira i Virgili (Grup de recerca en nutrició funcional, oxidació i malaltia cardiovascular -NFOC Salut-), Eurecat (Departament d’innovació turística), Ajuntament de Montblanc, Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i el Clúster de l’equipament de la llar i el contract CENFIM.

El PECT TurisTIC en família és cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. Objectiu d’inversió en creixement i ocupació.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.