El pregó de la consellera Tània Verge enceta la Festa Major

La lectura del Pregó de la Festa Major, a càrrec de Tània Verge, reusenca i consellera d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, ha donat el tret de sortida oficial a la Festa Major de Sant Pere 2021. El pregó s’ha fet al Saló de Plens de l’Ajuntament, però atesa la situació generada per la pandèmia, encara no ha pogut ser obert a tothom, tot i que s’ha pogut seguir en línia a través de les xarxes de l’Ajuntament de Reus i també per Canal Reus TV. 

L’Alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha reivindicat la festa, “en un format inusual, però apel·lant a l’esperit que la fa nostra i que la fa especial: la voluntat de sentir-nos part d’una comunitat viva amb una història compartida i un projecte de futur per endavant”. En aquesta mateixa línia, la pregonera d’enguany ha finalitzat la seva intervenció apel·lant a “que aquesta tronada de Sant Pere, que avui és simbòlica i no peta, sigui el tret de sortida per “parlar de vida” des d’un altre lloc, com ens interpel·lava Ovidi Montllor, per construir un nou país on pagui la pena viure-hi”. 

Després de la lectura del pregó, el regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, ha anunciat la distinció del Tro de Festa 2021 que, enguany, ha recaigut en Helena Sardà, una persona vinculada a l’àmbit cultural i festiu de la ciutat a través de diverses entitats, balls de seguici i el seu entorn. La ballat amb l’Esbart Dansaire de l’Orfeó Reusenc, el Ball de Diables, el Ball de Gitanes i el Ball de Cercolets. Ha estat al capdavant de la Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus i d’altres iniciatives festives, com la Festa de l’Arbre de Maig i el Ball d’Hivern com a membre de Carrutxa. Va formar part de la Comissió de Protocol des del 2012 fins al 2020. 

Durant el pregó s’ha repartit la postal de la Festa Major, la número 46, protagonitzada en aquesta ocasió per la imatge del bust reliquiari de Sant Pere, amb motiu del seu 325è aniversari. Tot l’acte s’ha interpretat en llengua de signes en el marc de la Festa Major accessible i per a tothom. 

Un cop acabat l’acte, des del campanar, s’ha pogut sentir el Toc General que anuncia l’inici de la Festa Major de Sant Pere. A les 21:30 h i a través de les xarxes socials s’ha pogut veure i escoltar el tradicional concert de Festa Major de l’Orfeó Reusenc, amb un repertori de cançons de diferents estils i autors. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.