El Premi Beca Roseta Mauri torna aquest cap de setmana al Teatre Bartrina amb 650 alumnes inscrits

La vuitena edició del Premi Beca de Dansa Roseta Mauri tornarà a omplir de dansa i música el Teatre Bartrina els dies 27, 28 i 29 de gener. Un total de 650 alumnes inscrits (230 més que fa dos anys i molts d’ells inscrits a més d’una disciplina) pertanyents a 17 escoles de dansa (13 escoles l’any 2015) de 10 municipis tarragonins (tres més que a l’última edició) realitzaran diferents classes i coreografies a partir de les quals es reconeixeran tres premis en les diverses modalitats i categories previste s i classificades en 25 grups individuals, 19 grups de duos, 22 grups de la categoria Grups. En total, es repartiran uns 5.500 euros en premis, a més d’altres guardons com ara beques de formació i vals de compra de material útil per a l’estudi. Com a novetat d’enguany s’ha creat el Premi a la Trajectòria en el Món de la Dansa Roseta Mauri 2017, instituït per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Reus amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017. El Premi Beca de Dansa Roseta Mauri és organitzat per lAssociació de Professors de Dansa de les Comarques de Tarragona.

Entre els premis més destacats hi continua havent la beca d’estudis atorgada per la Royal Academy of Dance de Londres, que permetrà al guanyador o guanyadora realitzar un curs gratuït a la seu d’aquesta institució educativa a Londres durant l’estiu d’aquest any. El nom de la persona guanyadora es coneixerà durant la gala final de premis de diumenge 29 de gener a la tarda. Les altres beques destacades d’aquesta edició són una Beca del conservatori Mariemma de Madrid, una Beca pel curs d’estiu de l’Escola de Dansa Marta Bustamante de Mataró i una Beca d’estiu al Centre de Dansa de Catalunya que dirigeixen Joan Boix i Roser Muñoz. Es lliurarà un diploma d’assistència a tots els participants. Durant els tres dies que dura aquest certamen es realitzaran 36 classes magistrals de totes les especialitats.

A la presentació de la VIII edició del Premi Beca aquest dimecres hi han participat la regidora de Cultura Montserrat Caelles, la presidenta de l’Associació de Professors de Dansa de les Comarques de Tarragona i tres alumnes distingits en edicions passades d’aquest certamen: Sergi Llussà, Txell Gil i Laia Ortiz.

Premi Trajectòria Reus CCC 2017
Entre els premis que es donen hi ha els que aporten diferents ajuntaments de les comarques de Tarragona, entre els quals hi ha el de Reus. Tal i com ha recordat aquest dimecres la regidora de Cultura Montserrat Caelles l’Ajuntament de Reus manté la seva col·laboració posant a disposició de l’esdeveniment el Teatre Bartrina, a més de les quatre beques formatives de dansa per valor de 2.800 euros, a repartir entre quatre joves talents de quatre escoles de la ciutat. A més, Reus amplia la seva col·laboració amb un Premi a la Trajectòria en el Món de la Dansa Roseta Mauri 2017 amb una aportació de 1.000 euros amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017.

En el Premi Beca Roseta Mauri també hi col·laboren els ajuntaments de la resta de les localitats d’on prové l’alumnat que participa al premi, i que són Valls, Tarragona, Cambrils, Montbrió del Camp, Amposta, la Canonja, Salou, L’Espluga de Francolí i Sarral.

Els professors convidats per impartir les classes i formar part del jurat són  de prestigi mundial. El president el Sr. Juan Polo. I els professors/es, Blanca Cortés en l’especialitat de dansa clàssica, Javier Prados en l’especialitat de dansa jazz Neus Exposito  en l’especialitat de dansa contemporània, Rubén Pérez en l’especialitat de claqué, Eli Ayala, en l’especialitat d’espanyol i flamenc i el professor Samuel Faye en l’especialitat de hip hop. La comissió de treball que organitza el premi és integrada per Teresa Aguadé, Ció Borràs, Carme Borràs, Sílvia de Haro, M. Mercè Brell, M. Pilar Sanz, Roser Carbonell, Núria Díez i Montserrat Amigó.

Marató de dansa
El Premi Beca Roseta Mauri representa una autèntica marató de dansa durant els tres dies en què es desenvolupa al Teatre Bartrina. S’espera que dissabte i diumenge de 9:00 a 22:00 passin pel teatre més de 2.000 persones i que s’hi facin més de 28 hores de dansa continuades. Diumenge a la tarda es realitzarà la gala de premis, que inclourà actuacions a l’escenari del teatre. Les escoles que participen aquest any al premi són Endantza de Tarragona, Escola de Dansa Adagi de Valls, Escola de Dansa Artis de Tarragona, Centre de Dansa de Cambrils, Escola de Dansa de Montbrió del Camp, Escola de Dansa del Centre de Lectura de Reus, Escola de Dans a Estudi Giselle de Cambrils, Escola de Dansa i Arts Escèniques Artis-Fraga de Reus, El Taller Centre de Dansa Tarragona, Escola de Dansa Maria Lozano d’Amposta, Escola de Dansa Núria Díez de Reus, Espai DansAra Sarral, Estudi de Dansa Montserrat de St. Pere i St. Pau de Tarragona, Escola De Dansa del Casal del’Espluga de Francolí, Escola Beat Dansa de la Canonja, Art i Flamenc de Tarragona, Nou Estil de Salou.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.