El primer bus autònom de Catalunya es pot provar a Reus durant 5 dies

bus autònom de Catalunya

Reus ha estat una de les vuit ciutats escollides per provar el primer bus autònom de Catalunya. Aquest dimecres 10 d’octubre comença la parada de cinc dies de la Gira Catalana del Bus Autònom i tothom qui vulgui podrà pujar-hi i conèixer de primera mà com funciona aquest nou sistema de transport. La prova pilot d’aquest minibús es fa en un circuit tancat al trànsit a la zona del Tecnoparc i coincideix amb els dies de l’exproReus.

L’estada a Reus del bus permetrà conèixer de primera mà els avantatges i les possibilitats de la mobilitat autònoma, a més d’incloure la circulació en proves d’un petit bus autònom –elèctric i sense conductor– en un circuit preestablert i restringit a qualsevol altre vehicle. El bus serà a Reus del 10 al 14 d’octubre i farà de llançadora entre la parada del bus urbà de Reus Transport a la zona del Tecnoparc i la fira exproReus, un recorregut de 250 metres que es pot fer tant d’anada com de tornada.

El recorregut comença al carrer d’Holanda i acaba al carrer de Portugal, a tocar de l’entrada de l’ExproReus. El trajecte és gratuït i estarà obert a tothom en l’horari següent:

  • Dies 10 i 11 d’octubre: de les 11 h a les 13:30 h i de les 15 h a les 22 h
  • Dies 12, 13 i 14 d’octubre: de les 11 h a les 14:30 h i de les 16 h a les 22 h

Tot i que aquest vehicle autònom no porta conductor, sí que hi ha operadors tècnics que en tot moment acompanyen i assessoraren els ciutadans que vulguin provar el sistema, i per resoldre qualsevol incidència. El bus va arribar a Reus dos dies abans d’iniciar el servei per fer proves en el recorregut real i registrar el trajecte.

ÈRICA: elèctric, revolucionari, intel·ligent, compartit i amable
L’autobús té una capacitat per a 12 persones (6 assegudes i 6 dretes) i és 100% elèctric, climatitzat i accessible per a persones amb mobilitat reduïda. S’ha batejat com a ÈRICA, de les inicials de les paraules Elèctric, Revolucionari, In-tel·ligent, Compartit i Amable. Incorpora una rampa auto-màtica que es desplega a la mateixa vegada que el vehicle s’abaixa.

Durant la gira també es realitzarà una enquesta ela-borada per la Universitat de Barcelona (UB) per poder analitzar com percep la ciutadania l’arribada del bus autònom. També està previst en les hores amb menys demanda hi puguin viatjar grups escolars.

La presència del bus autònom va acompanyada d’una carpa informativa on es donarà informació de com funcionen els busos autò-noms i dels canvis eco-nòmics,  culturals, de plani-ficació urbanística o paisat-gístics que comportarà l’ar-ribada del transport públic en vehicles autònoms  als municipis de Catalunya.

Més informació sobre la gira catalana del bus autònom a www.erica.cat

Primera gira catalana per 8 ciutats
L’objectiu d’aquesta gira és doble. D’una banda, que la ciutadania pugui veure com funciona un vehicle d’aquestes característiques,  com interactua amb la ciutat i entendre què comportarà la nova cultura de la mobilitat. I d’altra banda, que els ajuntaments puguin veure com es comporta el vehicle i quins canvis hauran d’adoptar les ciutats per adaptar-se al seu funcionament.

Aquesta mostra itinerant és una iniciativa de l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) i la Generalitat de Catalunya, amb la implicació de vuit ciutats: Reus, Sant Cugat del Vallès, Terrassa, Sabadell, Girona, El Vendrell, Martorell i Vic.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.