El procés per fer la Festa Major de Sant Pere més inclusiva es consolida i incorpora noves mesures

Rampa accessible de la festa major inclusiva
dav

Des de l’any 2017, les regidories de Benestar Social i de Cultura de l’Ajuntament de Reus desenvolupen, de manera coordinada, un conjunt de mesures per tal de promoure la inclusió en l’àmbit festiu. Enguany, aquest procés es consolida i s’incorporen dues mesures noves per tal de facilitar que tothom pugui gaudir de la Festa Major de Sant Pere. Així, per primer cop, es reservarà un espai a primera línia de la plaça del Mercadal els dies 27 de juny a la tarda i 29 al matí per poder veure les diferents mostres de balls de lluïment del Seguici Infantil i del Seguici. També, per primera vegada, es farà la interpretació amb Llengua de Signes Catalana dels balls parlats infantils de Pastorets, Gitanes i Marcos Vicente el dia 27 de juny a les 17 h a la plaça del Teatre i el de Dames i Vells el mateix dia a les 19.30 h a la plaça de Sant Miquel.

Després de la participació aconseguida l’any 2018, s’han reforçat algunes de les mesures proposades i se n’han incorporat de noves amb l’objectiu de seguir augmentant la participació de totes aquelles persones que ho vulguin a la festa, independentment de les seves necessitats de suport.

El conjunt de mesures que es proposen pretenen facilitar la participació de les persones amb discapacitat, amb independència dels suports que necessitin. Per això, la gran majoria d’accions sorgeixen d’un procés participatiu en què van participar les entitats que formen part del Consell de la Discapacitat de la ciutat i estan dividides en 3 blocs: Inclusió Física, Inclusió Comunicativa i Inclusió Social.

Algunes de les mesures que es van incorporar i dur a terme l’any passat s’han mantingut gràcies a l’èxit aconseguit i a la gran acceptació i participació que van provocar. Així doncs, es manté la incorporació de lavabos mòbils adaptats al voltant dels principals indrets on es desenvolupa la festa, la reserva d’aparcaments adaptats i la instal·lació d’una tarima elevada per millorar la visió de diversos actes de persones amb mobilitat reduïda, així com la reserva d’un espai de l’Ajuntament per garantir un espai tranquil des d’on mirar i gaudir de la Festa Major d’una forma més relaxada per aquelles persones que ho necessitin.

Tot això, es portarà a terme conjuntament amb una comunicació que faciliti fer arribar la festa a tota la ciutadania: la interpretació del pregó amb Llengua de Signes Catalana, la retransmissió d’alguns dels actes més importants per la televisió, l’adaptació del programa en Braille i del cartell en relleu i la publicació de la Guia de l’Accessibilitat adjunta al programa de la Festa Major entre d’altres ajudaran a fer més accessibles tots els actes que es duguin a terme durant els dies de la festa gran.

És important destacar la importància del manteniment d’un gran nombre de propostes dutes a terme anys anteriors amb la incorporació d’altres de noves amb l’objectiu d’acostar la Festa Major de Sant Pere a un major nombre de persones i, alhora, fer-ho sense transformar la mateixa festa ni afectar la seva idiosincràsia.

1/5 - (1 vote)

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.