El programa Women Tech per fomentar el talent femení al sector tecnològic

La primera edició del programa Women Tech del Clúster TIC Catalunya Sud s’ha tancat amb una formació d’iniciació a la programació especialment dirigida a noies d’entre 16 i 20 anys. El curs s’ha dut a terme a l’Escola TIC del Tecnoparc Reus de la mà de la Fundació Esplai i ha comptat amb la participació d’una desena d’alumnes del Camp de Tarragona.
Totes elles provenien de cicles mitjans i superiors i comptaven amb una base en tecnologia i informàtica. El curs s’ha centrat en programació amb Python, desenvolupament web amb CSS i HTML i eines d’intel·ligència artificial d’Amazon per anàlisi de reconeixement facial. Així mateix, les alumnes han treballat un projecte per donar solucions tecnològiques a problemes socials o mediambientals relacionats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.
El programa Women Tech ha comptat també amb dos webinars a càrrec de dones amb trajectòries destacades al sector TIC i que actualment formen part dels equips d’empreses del Clúster. Les professionals han compartit la seva experiència personal, la seva visió sobre el paper de la dona dins el sector TIC i els reptes de futur que cal encarar.
Des del TIC Sud es fa una valoració molt positiva de la primera edició d’aquesta iniciativa per fomentar la presència de talent femení al sector de les tecnologies de la informació i la comunicació. El programa Women Tech vol contribuir a lluitar contra la bretxa de gènere al sector tecnològic i digital, afavorint i fomentant la presència femenina en aquest àmbit professional. La voluntat del TIC sud és que el programa tingui continuïtat i pugui reforçarse amb més activitats en les properes edicions, així com arribar a un públic encara més ampli. La iniciativa s’ha fet en col·laboració amb la Regidoria d’Economia, Coneixement i Habitatge de l’Ajuntament de Reus i ha comptat amb el suport específic de la regidora de l’àrea, Teresa Pallarès.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.