Gala de lliurament del I Premi de Narrativa Ciutat de Reus “Diré el que em fuig”

Aquest proper divendres 17 de desembre tindrà lloc la Gala de lliurament del I Premi de Narrativa Ciutat de Reus «Diré el que em fuig» que es va crear per homenatjar el poeta Gabriel Ferrater nascut a Reus l’any 1922 i per fomentar la creació literària i en català al nostre país i que promou l’Ajuntament de Reus a través de la regidoria de Cultura i Política Lingüística, a través de les Biblioteques Municipals.

El mateix acte inclou l’entrega dels XL Premis literaris per a joves Baix Camp que atorga Òmnium Baix Camp, els premis literaris degans a la ciutat, que inclou el Premi Gabriel Ferrater de poesia, el Premi Antoni de Bofarull de narrativa breu i el 8è Premi Josep M. Gort i Sardà d’assaig breu.

L’acte tindrà lloc a les 20:00 h a la Biblioteca Central Xavier Amorós, serà conduït per la periodista cultural Txell Bonet, coneguda també per ser la parella de Jordi Cuixart, i comptarà amb les actuacions de Pol Guasch, jove escriptor de Tarragona i el músic Isaak Aguilà.  A partir de es 19:30 h i per anar escalfant l’ambient, es farà l’espectacle de dansa contemporània «El ball de les cireres» de Patricia Hastewell a partir de l’obra de Montserrat Roig que aquest 2021 hauria fet els 75 anys, i que forma part del projecte «Balla’m un llibre» que promou el Servei de Biblioteques de la Generalitat.

El nom dels autors i autores guanyadors, no se sabrà fins el mateix moment de fer el lliurament del premi. El Premi de narrativa «Diré el que em fuig» està dotat en 6.000 €, a banda de l’edició del llibre a l’Editorial Viena i d’una peça de ceràmica de la ceramista reusenca Maria Pallejà.

El vestíbul de la Biblioteca Central Xavier Amorós  es transformarà en un joc de miralls  per reforçar el títol del poema del qual pren el nom el premi de narrativa Ciutat de Reus, «A l’inrevés», idea del creatiu Jesús Martínez que ha preparat l’escenografia de l’acte, i que ha rebut la col·laboració de l’empresa Vidres Sanromà de Reus.

Totes les persones que vulguin assistir a la cerimònia de lliurament del I Premi de Narrativa Ciutat de Reus “Diré el que em fuig” i dels premis literaris per a joves Baix Camp de l’Òmnium Cultural han d’enviar un correu electrònic a info.biblioteques@reus.cat

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.