El pròxim diumenge es presenta en directe “trossos”, el primer treball musical en solitari del músic El Lleig

El pròxim diumenge es presenta en directe

“trossos…” és un treball que parteix del rock, per donar veu a les inquietuds personals del músic tarragoní Jose Galdrán

El proper diumenge 7 de març a les 18.30 hores, el músic de Tarragona Jose Galdrán amb el nom artístic El Lleig presenta el seu primer treball musical en solitari: “trossos…”. L’actuació es farà al Teatre El Magatzem de la Cooperativa Obrera de Tarragona. El públic assistent podrà escoltar les deu cançons del seu primer disc i alguna versió sorpresa.

En aquest concert el cantant estarà acompanyat per tres músics del Camp de Tarragona. A les guitarres compta amb Miguel Trujillo (Jomiv, Bill Gómez), al baix amb Ramonet Reche (Leña al Mono, Malacabeza, Joel Reyes) i a la bateria amb Ángel Alonso (U-Rock, La Glamour Band, Jomiv).

“El Lleig” és l’àlies que Jose Galdran (Madrid – 1968) fa servir quan decideix presentar les seves cançons creades en solitari. Dedicat al món de la música des de ben jove, comença a presentar-se en públic mentre estudia a l’institut, alternant temes propis amb versions des de Franco Battiato a Bruce Springsteen, Simon & Garfunkel o poemes musicats de Garcia Lorca, sempre combinant una musicalitat folk amb una veu i una actitud més propera al rock. Alternant els seus interessos musicals amb estudis de teatre a l’Escola d’Art Dramàtic Josep Ixart de Tarragona o presentant programes de ràdio (Ràdio Fòrum – embrió de Tarragona Ràdio-, RNE a Tarragona o Cadena Nova), participa en diversos muntatges teatrals que combina amb actuacions d’animació infantil. el lleig 1 de 3 trossos… Després d’una breu associació amb l’artista Joan Reverté, per formar un duet de pop folk, durant els anys noranta forma part del grup tarragoní Tatanka, com a cantant i guitarrista, on estilísticament s’orientarà cap al hard rock.

A mitjans dels anys 90 i durant un breu període de temps formarà part de la mítica banda tarragonina Los Burton com a guitarrista. Membre del grup Matraca Teatre, participa en un muntatge de Jesús Christ Superstar, on s’encarrega d’adaptar la música, col·laborar en la traducció del text al català, i interpretar el personatge de Judes. És a partir d’aquesta interpretació que se li ofereix formar part del grup Leña al Mono com a cantant. Amb ells publicarà el seu primer disc homònim (2001) i un segon que quedarà sense publicar per desacords amb la discogràfica.

L’any 2007 entra a formar part del grup de versions CAT ROCK, on s’encarregarà de les guitarres rítmiques. L’any 2015 es prendrà un descans de dos anys de tota la seva activitat musical a causa de problemes de salut.

L’any 2017 reprèn la seva activitat a CAT ROCK aquest cop com a cantant i guitarrista, i s’uneix també a dos grups de versions més: Versión Privada i Festiband Zombie, desenvolupant les mateixes funcions.

L’any 2019 inicia el procés de composició i enregistrament del qual serà el seu primer treball en solitari: “trossos…”, que el 2020 veu la llum. Trossos… és un treball que parteix del rock, per donar veu a les inquietuds personals d’El Lleig.

Deu cançons directes, entre les quals es troben 3 versions de: Leño, Alanis Morissette i Biffy Clyro. La cançó com a concepte és l’eix central de la creació del disc del qual ha assumit tota la gravació, mescla i masterització, tret de dues col·laboracions: el guitarrista murcià Juan A. Montoya “Monty” al tema “Ja ho veus”, i la veu del cantant reusenc establert a Madrid Joel Reyes, a la versió del tema de Leño, “Que desilusión”. En el seu canal de YouTube, a part de presentar les seves creacions, també dedica un espai a crear versions acústiques (despullades, en diu ell) de temes de tota procedència, que formen part de les seves influències, no sempre d’acord amb el que es considera “mainstream”, explicant que signifiquen per ell i perquè li resulten tan especials.

Al presentar-se en directe El Lleig es rodeja de músics de gran experiència dins la seva zona d’influència. A les guitarres compta amb Miguel Trujillo (Jomiv, Bill Gómez), i al baix amb Ramonet Reche (Leña al Mono, Malacabeza, Joel Reyes). El primer un dels millors guitarristes de la província; el segon, baixista d’àmplia experiència. Amb tots dos ha coincidit en diversos projectes anteriors. A la bateria, participa Ángel Alonso (U-Rock, La Glamour Band, Joel Reyes).

Les entrades anticipades es poden comprar a la pàgina web de la Cooperativa Obrera https://www.cooperativaobrera.cat/

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.