El Psicurt rep 308 curtmetratges

El Psicurt, el Festival de curtmetratges sobre salut mental de Tarragona i Reus, organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, l’Ajuntament de Tarragona i l’Ajuntament de Reus, ha tancat el període d’inscripció de la vuitena edició amb un tot al de 308 curtmetratges inscrits, que optaran a ser projectats i premiats aquesta tardor. En concret, se n’han rebut 293 a la Secció Oficial i 15 a la Secció Educurt, destinada a estudiants d’Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BAT) i cicles formatius. Les obres rebudes tracten diversos temes relacionats amb la salut mental com el dol, les addiccions (a substàncies, a les xarxes socials i a les tecnologies), les relacions paternofilials i d’amistat, l’assetjament escolar, l’abús sexual infantil, la discriminació i els prejudicis, etc.

A partir d’ara, un jurat format per vuit representants de l’àmbit de la psicologia, l’educació, la cultura i els mitjans audiovisuals visualitzarà els curtmetratges rebuts i triarà la trentena que concursaran i que es projectaran del 5 al 8 d’octubre al Teatre Bartrina de Reus i a l’Antiga Audiència de Tarragona.

Continua oberta la inscripció a la secció Educurt exprés
Fins al 30 de setembre, continua obert el període d’inscripció per a la secció Educurt exprés. Aquesta categoria està destinada a estudiants d’Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BAT), cicles formatius, universitat i escoles de cinema. Poden participar-hi curtmetratges de ficció de producció en català i amb una durada màxima de 5 minuts, incloent-hi els crèdits. L’enregistrament es realitzarà a Reus i Tarragona durant el cap de setmana del festival, fent servir un element i unes localitzacions proposades per l’organització en el moment d e l’inici del concurs.

Hi ha dues categories. En una competeixen les obres presentades per estudiants d’universitats i escoles de cinema i en l’altra les presentades per alumnes d’ESO, BAT i cicles formatius.

Per formalitzar la inscripció i optar als 500 euros de premi de cadascuna de les categories, cal omplir aquest formulari.

Psicurt
El Psicurt té com a objectiu apropar a la ciutadania els diferents àmbits de la salut mental (prevenció, promoció i intervenció) a través del cinema.

És un projecte social, de salut, cultural i educatiu que pretén promoure la creació artística i despertar la sensibilitat del públic al voltant de la psicologia i la salut mental, alhora que projectar les ciutats de Tarragona i Reus com a referents culturals.

A més, les obres que han concursat en les diferents edicions del festival són de gran qualitat artística i entre els curtmetratges guanyadors del Psicurt hi ha diversos premis Goya i alguns curtmetratges s’han emès per televisió.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.