El Punt de Voluntariat de Reus organitza formació per a entitats i per a persones voluntàries

El Punt de Voluntariat, que depèn de la regidoria de Benestar Social, ha organitzat durant el mes d’abril i maig dos cursos presencials de formació, impartits per la Fundació Siurana: un, “La gestió de creences, pensaments i emocions en l’acció voluntària”, adreçat a les persones voluntàries apun tades al Punt de Voluntariat i un altre, “Com comunicar i sensibilitzar amb les xarxes socials”, destinat a persones responsables de les entitats que col·laboren amb aquest servei municipal.

La formació adreçada a les persones voluntàries ha tingut una durada de deu hores, repartides en quatre sessions que han tingut lloc al Centre Cívic Ponent. L’objectiu d’aquest curs ha estat dotar a qui fa voluntariat d’habilitats per tal d’afrontar amb assertivitat i una certa distància la tasca de voluntariat que fan, ja que sovint comporta haver de tractar amb persones que es troben en situacions difícils.

El curs adreçat a les entitats ha consistit en quatre sessions que s’han fet al Centre Cívic del Carme i en què han participat una desena d’entitats socials. El propòsit d’aquesta formació ha estat donar a conèixer a les entitats com poden fer servir les xarxes socials per difondre les seves activitats i donar-se a conèixer a més gent.

Una de les tasques principals del Punt de Voluntariat de Reus és posar en contacte persones que volen fer voluntariat amb entitats de la ciutat que necessiten persones voluntàries per poder desenvolupar millor la seva tasca. Tothom que vulgui fer voluntariat i les entitats que necessitin persones voluntàries es poden posar en contacte amb el Punt de Voluntariat, situat al Centre Cívic del Carme (plaça de la Patacada, 10), dimarts de 17 a 19 h i dijous de 10 a 12 h de manera presencial, a través del correu electrònic puntdevoluntariat@reus.cat.

Es necessiten persones voluntàries per portar les xarxes socials de les entitats
En l’actualitat hi ha 171 persones voluntàries i 61 entitats apuntades al Punt de Voluntariat.

Pel que fa a les necessitats de les entitats, el Punt de Voluntariat ha detectat que algunes entitats socials de la ciutat necessiten algú que els pugui portar les xarxes socials. Per això, fa una crida a tothom que vulgui fer aquest tipus de voluntariat a posar-se en contacte amb aquest servei municipal.

Per a més informació: https://www.reus.cat/serveis/punt-de-voluntariat-de-reus

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.