El Punt de Voluntariat de Reus promou el voluntariat inclusiu i fa una crida a les entitats de la ciutat

Enguany, per primera vegada, el Punt de Voluntariat de Reus promou el voluntariat inclusiu. Aquesta modalitat de voluntariat consisteix en el fet que algunes persones voluntàries fan voluntariat en entitats de les quals podrien ser usuàries. Des del mes de gener, en què es va posar en marxa aquesta nova iniciativa, fins al 31 de juliol, 46 persones s’han inscrit al Punt de Voluntariat de Reus per fer voluntariat inclusiu a Reus i 26 ja n’han fet o ho estan fent en aquests moments en entitats com Associació Supera’t, Càritas, Catalunya la Pedrera, Casa Misericòrdia, Banc dels aliments, Espigoladors, Rugbi Reus, Amics de la Gent Gran, Down Tarragona, GEPEC, etc.

A més, amb motiu de l’augment del nombre de persones que volen fer voluntariat en els darrers anys, el punt de Voluntariat fa una crida a les entitats de la ciutat per tal que es posin en contacte amb aquest servei.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, valora de manera positiva aquesta nova iniciativa: «El voluntariat inclusiu és una experiència molt enriquidora per a tothom: per les persones que fan el voluntariat, per les persones amb les quals interactuen les persones voluntàries i per les entitats que acullen aquesta forma de voluntariat. És una bona manera de promoure la integració i de contribuir a fer de Reus una ciutat inclusiva».

Voluntaris i entitats

Des de l’1 de gener fins al 31 de juliol d’aquest any 2021, s’han inscrit 104 noves persones per tal de fer voluntariat a través del Punt de Voluntariat, que en l’actualitat té una borsa amb 160 persones inscrites. D’aquestes 160 persones, inscrites l’any 2020 o aquest any 2021, 62 han fet o estan fent voluntariat en aquests moments en alguna de les 55 entitats disposades a rebre persones voluntàries.

Horari d’atenció

L’objectiu d’aquest servei municipal és promoure i informar dels projectes de voluntariat que ofereixen les entitats de la ciutat amb la finalitat d’atraure persones voluntàries. Així mateix, assessora les persones que volen fer voluntariat i necessiten conèixer l’oferta i on dirigir-se. També col·labora amb les entitats socials facilitant el contacte amb possibles persones voluntàries que poden ajudar a implementar els seus projectes.

El Punt de Voluntariat tanca durant el mes d’agost. La resta de l’any, està ubicat al Centre Cívic del Carme (plaça de la Patacada, 10) i l’horari d’atenció al públic és els dimarts de 17 a 19 h i els dijous de 10 a 12 h.

Per a més informació sobre el Punt de Voluntariat es pot consultar aquest enllaç.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.