El RallyRACC 2021 estrena un itinerari exclusivament sobre asfalt

El RACC ha revelat l’itinerari del 56 RallyRACC CATALUNYA-COSTA DAURADA, Rally de España 2021, que es disputarà del 14 al 17 d’octubre i serà la 11a i penúltima prova puntuable per al Campionat del Món de Ral·lis de la FIA. La cursa catalana del mundial segueix fidel per 16a edició a la zona de la Costa Daurada que la va acollir per primera vegada en 2005, una ubicació perfecta per albergar una cursa d’aquesta envergadura, tant per les seves extraordinàries qualitats logístiques com esportives.

Aquest any 2021 el RallyRACC torna a unes condicions de carretera cent per cent sobre asfalt, deixant enrere les característiques mixtes que es van implantar a partir de 2010. El ral·li tarragoní s’ajusta d’aquesta manera a la nova reglamentació d’un únic tipus de pis que demana la FIA a totes les proves del WRC i ho fa aportant, com sempre, novetats.

Novetats del 2021

Dos trams seran completament nous per a tots els participants: ‘La Granadella’ (21,77 km, divendres 15 d’octubre) i ‘Gavadà’ (13,57 km, diumenge 17 d’octubre). Altres tres trams es van disputar per última vegada el 2014 o en anys anteriors: ‘Vilaplana’ (20 km), ‘Riba-roja’ (14,20 km) i ‘Batea-Vilalba’ (8,62 km), les tres pel divendres 15 d’octubre. I una sisena prova especial, ‘Querol-Les Pobles’ (19,14 km), compta amb força modificacions en el seu desenvolupament pel fet que utilitza diferents variants. Les restants quatre especials són idèntiques a com es van disputar el 2019.

El RACC planteja una cursa que, encara que torna a la seva configuració de fa anys íntegrament sobre asfalt, el seu disseny canvia tant que es converteix en una competició pràcticament nova. Un exemple es el shakedown o tram de proves que també serà diferent al dels últims deu anys, passant del tram mixt de Salou al sinuós traçat asfaltat del ‘Coll de la Teixeta’ (4,31 km). En total, el 56 RallyRACC comptarà amb 1.415,05 km de recorregut dels quals 306,50 km seran de velocitat repartits en les 19 proves especials previstes, 10 d’elles diferents.

Els dos trams completament nous són d’especial interès pel seu singular traçat. ‘La Granadella’, que està dissenyat en la carretera de Flix a El Soleràs, compta amb una part inicial que convida a mantenir un bon ritme, característica que canvia a meitat de tram en enllaçar amb una carretera més estreta i virada i un pis de vella factura. Quant a ‘Gavadà’, entre el poble d’aquest nom i Vandellós, es tracta d’una especial més curta, amb un asfalt poc adherent i un port de muntanya (Coll d’Aumet) a meitat del seu recorregut. Un dels aspectes interessants és que es manté el tram urbà ‘Salou’, de gran acceptació per part dels pilots i que permet un contacte magnífic dels aficionats amb el ral·li.

El 56 RallyRACC CATALUNYA-COSTA DAURADA, Rally de España 2021, serà possiblement una cita decisiva per al desenllaç del Campionat del Món de Ral·lis de la FIA, en els seus apartats de pilots, copilots i constructors, com també ho pot ser per als campionats WRC2 i WRC3, en els tres casos com a 11a de les 12 proves puntuables. A més de Dani Sordo-Borja Rozada, pilots oficials de l’equip Hyundai Shell Mobis WRT, s’espera la presència en altres de les categories d’alguns equips espanyols, sens dubte la cirereta a una inscripció que es preveu nombrosa i qualitativa.

La prova catalana serà la cinquena i última cita del FIA Júnior WRC, el campionat monomarca (Ford Fiesta Rally4) reservat a pilots menors de 30 anys. La representació catalana i espanyola al RallyRACC pot veure’s potenciada en ser puntuable per a tres importants campionats monomarca de promoció: Peugeot Rally Cup Ibérica (qualsevol pilot amb Peugeot 208 Rally4), Copa Suzuki Swift (qualsevol pilot amb Suzuki Swift Sport 1.4) i Beca Rally Team Spain Júnior (menors de 27 anys amb qualsevol cotxe Rally4 i Rally5).

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.