El raval de Santa Anna, de vianants, cada dia d’11:00 a 2:00h, a partir d’avui

El raval de Santa Anna, de vianants, cada dia d'11:00 a 2:00h, a partir d'avui

El raval de Santa Anna serà d’ús exclusiu per a vianants a partir d’avui dissabte, 1 d’agost d’11:00 a 2:00h en el tram entre la plaça de Prim i el carrer de Santa Anna. La pilona que ara hi ha situada al carrer de Salvador Espriu s’avançarà fins al carrer de Santa Anna. El trams serà d’ús exclusiu per a vianants en un horari que coincideix amb la limitació de l’accés dels vehicles de càrrega i descàrrega a la plaça del Mercadal.

Els canvis a la mobilitat també afecten el carrer de Santa Anna, que canvia de sentit per facilitar l’accés dels vehicles que circulin pel raval de Santa Anna cap al carrer de l’Amargura.

En paral·lel, l’Ajuntament treballa en la redacció del projecte executiu de la remodelació del raval. El nou disseny, previsiblement contemplarà el recreixement de la part central del vial; tot i que no es descarta reformular el disseny completament. Així, s’està avaluant de fer un disseny a com l’eix Llovera-Monterols, o una el de la plaça de Catalunya. El disseny definitiu es treballarà de manera participada amb els comerciants i veïns de la zona.

El calendari previst pel Govern contempla que, una vegada definit el disseny, l’execució de les obres es farà en dues fases. La primera fase serà entre la plaça de Prim i el carrer Santa Anna; i la segona, des del carrer de Santa Anna fins a plaça de Catalunya. La previsió és que a finals d’any es pugui presentar el projecte executiu. I que durant el primer trimestre de 2021 es puguin executar les obres de la primera fase.

La transformació del raval de Santa Anna en zona de vianants és un projecte alineat amb els objectius del Govern de Reus, recollits en el Pla d’Acció Municipal: promoure una mobilitat més sostenible, saludable, eficient i segura; i adaptar la ciutat per a la futura zona de baixes emissions.

Àmbits segurs per a vianants

Els àmbits segurs per a vianants, establerts com a mesura de prevenció per evitar contagis durant el progressiu desconfinament de la ciutadania, es desactiven aquest divendres, 31 d’agost, coincidint amb l’època amb menys densitat de població a la ciutat. Es tracta del raval de Santa Anna, el tram inicial del carrer de Sant Llorenç i el carrer de l’Escultor Rocamora, que són d’ús exclusius per a vianants durant les hores del dia més afluència de gent al carrer. Dos carrils de l’avinguda de Sant Jordi, que inicialment formaven part dels àmbits, es van reobrir totalment al trànsit el passat 12 de juny, una vegada consta tada la poca afluència de vianants.

Els àmbits segurs per a vianants es van posar en marxa el passat 5 de juny. S’han tancat al trànsit de dilluns a diumenge, entre els 18:30 i les 21:30h, que són les hores de més aglomeracions al carrer. L’objectiu és equilibrar l’ús de l’espai urbà i facilitar les condicions de l’entorn urbà per garantir la distància de seguretat mínima entre persones a la via pública, i reduir el risc de contagis.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.