Salou és reconegut pel Consorci d’Administració Oberta de Catalunya com a capdavanter en la transformació digital durant l’any 2019

Salou

L’Ajuntament de Salou ha aconseguit posicionar-se per tercer any consecutiu al Top 10 en la categoria de municipis amb poblacions de 20.001 a 50.000 habitants

L’Ajuntament de Salou ha estat reconegut, per tercer any consecutiu, pel Consorci d’Administració Oberta de Catalunya (AOC), com a capdavanter en la transformació digital durant l’any 2019, aconseguint posicionar-se al Top 10 en la categoria de municipis amb poblacions d’entre 20.001 i 50.000 habitants.

Es tracta de la cinquena edició dels Reconeixements Administració Oberta als ajuntaments i consells comarcals, que atorga anualment el Consorci AOC. Aquests reconeixen l’èxit de les administracions locals catalanes en transformació digital de la seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna.

L’any 2017, l’Ajuntament de Salou ja va ser inclòs en la relació dels 10 ajuntaments amb major avenç en la seva transformació digital. Des de que va iniciar-se com a administració electrònica, l’any 2013, ha aconseguit acumular un estalvi de 1.539.658 €.

En relació amb l’exercici de l’any 2019, al Consistori salouenc s’han realitzat més de 23.000 operacions amb identificació digital; i el 50% dels registres van entrar per canals telemàtics, que equivalen a més de 8.000, dels quals, més de 4.000 registres telemàtics es van produir a través de la Seu electrònica. Així mateix, es van fer gairebé 8.000 notificacions electròniques; i, a nivell intern, s’han realitzat més de 41.000 signatures electròniques.

Reptes tecnològics durant la pandèmia

L’Ajuntament de Salou, arran del coronavirus, aquest 2020, ha fet un gran salt tecnològic, adaptant i redissenyant el seu sistema de treball intern, a través de la implantació del teletreball, i de l’atenció a la ciutadania, amb nous canals telemàtics i online, per tal de complir amb les normes de seguretat i sanitàries i evitar la propagació del virus.

En aquest sentit, l’alcalde de Salou, Pere Granados, ha destacat que “enguany, arran la pandèmia de la COVID-19, hem aconseguit fer front, amb molt d’èxit, als nous reptes que se’ns han presentat a nivell tecnològic”, a través dels quals “també hem avançat en la nostra aposta per la transformació digital de l’Administració, reforçant l’atenció a la ciutadania a través de les vies telemàtiques que es troben al nostre abast”.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Generals i Noves Tecnologies, Jesús Barragán, ha volgut agrair la tasca realitzada per tota la plantilla de l’Ajuntament, tant l’any 2019 com aquest 2020, ja que “s’han adaptat, a la perfecció, en aquest procés de canvi, per tal de continuar oferint un servei eficient i de qualitat”; i, especialment, “a l’equip humà de la secció de Sistemes que, amb el seu esforç diari, ha aconseguit que durant aquesta última etapa les aplicacions hagin funcionat amb molta precisió”. L’edil espera “poder revalidar aquest reconeixement en la propera edició, ja que, enguany, estem fent una gran feina extra per optimitzar els canals de treball online”.

Durant el confinament i amb l’entrada a la nova realitat, l’Ajuntament de Salou, a través de l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) va implantar un nou servei d’atenció i assistència en administració electrònica, que es presta presencialment, amb cita prèvia, o mitjançant trucada i videotrucada, per facilitar l’atenció a la població i realitzar, més àgilment, els tràmits electrònics.

A més, l’OAC també va mantenir i reforçar els canals habituals d’atenció telemàtica, on es poden fer arribar les consultes d’informació general i administrativa, a través del correu electrònic oac@salou.cat, i del telèfon 977 309 292.

Així mateix, la resta de departaments del Consistori també ha potenciat l’atenció telemàtica per continuar prestant els seus serveis a la ciutadania, durant la pandèmia.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.