El raval de Santa Anna, per a vianants de dilluns a dissabte d’11:00 a 21:00h

El raval de Santa Anna, per a vianants de dilluns a dissabte. d'11:00h a 21:00h

L’Ajuntament de Reus inicia el divendres 13 de març la segona fase del projecte de transformació el raval de Santa Anna en zona de vianants, i ampliarà la limitació de l’accés dels vehicles de dilluns a dissabte, d’11:00 a 21:00h. Els diumenges el vial estarà obert als vehicles, menys els diumenges d’obertura comercial.

L’Ajuntament pren aquesta decisió un cop analitzats els resultats de la primera fase del projecte, que ha comptat amb una valoració positiva per part de tots els departaments municipals implicats: la regidoria d’Urbanisme i Mobilitat; la regidoria de Promoció de Ciutat; i el Servei de Mobilitat i Circulació de la Guàrdia Urbana.

L’anàlisi dels indicadors recollits en la primera fase fa que el Govern de Reus es ratifiqui en la necessitat d’impulsar un projecte dirigit a la pacificació del trànsit; i a promoure una mobilitat més sostenible, saludable, eficient i segura; d’acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible que l’Ajuntament ha fet seus i al compromís en la lluita contra el canvi climàtic.

De la valoració de la primera fase també se n’han tret conclusions de necessitats de millores, que s’introduiran durant la segona fase del projecte i durant la fase de redacció del projecte executiu, actualment en fase de licitació. L’adjudicatari haurà de tenir en compte les conclusions de les dues primeres fases de prova del projecte a l’hora de redactar la proposta definitiva; i haurà d’introduir les millores detectades.

El Servei de Mobilitat i Circulació de la Guàrdia Urbana ha constatat durant la primera fase de la prova pilot que la vianalització «redueix la mobilitat amb vehicles particulars, i afavoreix un ambient més sostenible i tranquil; i millora la qualitat de vida de la ciutadania»:

  • El trànsit s’ha desviat cap al carrer de l’Amargura, i s’ha gestionat positivament amb els nous semàfors a la zona del Campanaret. En aquesta zona s’ha incrementat la densitat del trànsit, però no s’han produït llargues cues de vehicles.
  • L’accés als aparcaments públics i privats s’ha garantit amb la nova senyalització instal·lada.
  • Pel que fa a la càrrega i descàrrega i l’accés de vehicles comercials, la vianalització ha suposat que els usuaris hagin modificat els seus hàbits en la distribució i recollida. S’han adaptat i funciona bé, igual com funcionen bé els de la plaça del Mercadal.
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.